Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ekonomi Down Takde Hal, Individu Ini Buktikan Capai ‘Beyond The Target’ Pada 2020!

Sebut sahaja tahun 2020, pastinya ramai yang berpendapatan tahum ini adalah tahun yang mencabar.

Ada yang kehilangan kerja malah ada yang terpaksa menutup perniagaan disebabkan kekangan ekonomi semasa.

Ramai yang menggilingkan kepala bila ingatkan kembali apa yang berlaku pada 2020.

Persoalannya adakah semua daripada anda merasakan perkara yang sama?

Menangkis dakwaan berkenaan, seorang suri rumah yang berpangkalan di Klang, Nasrah Abdullah Salleh tampil membuktikan tahun 2020 bukan sahaja tahun yang mencabar tetapi memberi seribu kegemberiaan buatnya.

Hanya usaha yang berpanjangan tanpa berputus asa membuktikan kejayaan tidak kenal siapa individu itu.

Bermula dengan target jualan sebanyak RM100,000 sepanjang 2020, Nasrah bagaimanapun tampil membuat kejutan dengan mencapai jualan melebihi sasaran sebanyak lebih RM10,000 sehingga pertengahan Disember.

Jualan yang berjaya dicapai adalah RM110,529.80 dengan peningkatan sebanyak 11% berbanding targetnya sebanyak RM100,000.

Selain itu, Irni Hafizan yang juga seorang warga pendidik juga membuat kejutan dengan mencapai jualan melebihi sebanyak 36%! wow!

Hanya meletakkan sasaran Rm80,000 namun pencapaian Irni sehingga minggu kedua Disember 2020 adalah RM109,133.90.

Sham Koboi. Siapa yang tidak kenal dengan susuk ini. Daripada seorang peniaga di kaki lima kini mempunyai kiosk sendiri di sebuah pasar raya di Semenyih.

Hebat! Memang tidak dinafikan usaha Sham berhujan panas membuahkan hasil.

Menyasarkan RM200,000 jualan pada 2020 kini Sham atau pemilik nama sebenar Shamsul Mahat berjaya memecah rekod sasaran dengan jualan melebihi 105% dengan nilai sebanyak RM210,941.00.

Membakar tak? Haaa itu baru separuh, nantikan beberapa lagi usahawan yang ‘beyond the target’!

 

Baca: Ayuh Berniaga Dengan DAG, Pasti Lebih Mudah!

 

Ekonomi Down Takde Hal, Individu Ini Buktikan Capai ‘Beyond The Target’ Pada 2020!

Promosi Terkini !!

Apa Pendapat Anda? Sila tinggalkan komen di bawah ini

Facebook Comments

Hashtag : #TidurNyenyak #deepsleep #pakartidur #tidur #dasabdulglobal #bantalhotel #bantaldag #usahawandag #dag #dagpillow #dropshipdag #zeromodal #teamdag #hotel7bintang #mudahnyaberniagabersamaDAG #DAGbringComfortHome #bantalhotel #bantaldag #dasabdulglobal #usahawandag #bestpillow #kisahssahwanDAG #dag ##kerjayanDAG #tipsUsahawanDAG #Insomnia #tipspenjagaanBANTAL #kesihatanTIDUR #bantal #pillow

Share this post with your friends

Keluarga Malaysia Bawa Semangat Bersatu

Menjelang sambutan hari kemerdekaan atau hari kebangsaan Malaysia, antara perkara utama yang menjadi perhatian seluruh rakyat Malaysia pastinya tertumpu kepada reka bentuk logo dan juga

Jimat RM30 Sehingga 31 Ogos Ini

Berbaki 10 hari lagi sebelum peluang untuk anda mendapatkan tuala dengan harga diskaun berakhir. Penjimatan sehingga RM30 bagi setiap dua helai tuala dengan keupayaan serapan

Penat Jalan, Singgah Lepak Di Booth DAG

Pameran Pertanian, Hortikultur dan Agropelancongan Malaysia (MAHA) 2022 mula membuka tirai bermula 4 Ogos lalu menerima sambutan yang amat menggalakkan. Pameran dwitahunan yang kali terakhir