Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ada masalah sukar tidur? Cuba tukar cadar kepada 4 warna ini

SAMA seperti dinding bilik, warna cadar juga boleh mempengaruhi psikologi dan kualiti tidur terutamanya bagi mereka yang mempunyai masalah insomnia.

Atas sebab itu, pemilihan cadar juga sangat penting termasuk fabrik, warna termasuklah corak kerana corak yang terlalu banyak boleh membebankan mata dan mengalihkan perhatian ketika hendak tidur.

Berikut adalah beberapa jenis warna cadar yang dapat membantu anda tidur dengan lebih baik.

bed-sheets-1

1. Putih

Apabila ragu-ragu, pilih cadar berwarna putih kerana ia mampu memberikan kesan tenang dan bersih. Ia juga membuatkan katil anda kelihatan tidak serabut tetapi menonjol.

Grey

2. Kelabu

Cadar berwarna kelabu dapat disesuaikan dengan pelbagai jenis gaya dan tetap menonjol. Ia dapat memberi ketenangan sebelum tidur selain ia pilihan lebih baik dalam menyembunyikan sebarang kekotoran pada cadar.

 

Warna Cadar

3. Krim

Cadar berwarna krim boleh menerbitkan rasa kasual berbanding putih dan kelabu kerana rona ini dapat mewujudkan rasa santai dan tak lekang dek waktu. Ia adalah pilihan paling sempurna untuk anak-anak tidak kira jantina.

91DcWex61KL_1024x1024@2x

4. Biru tua

Selain dapat menyembunyikan kotoran yang menempel pada cadar, biru tua juga boleh memberikan gaya kepada katil anda. Ia merupakan pilihan terbaik kerana rona itu adalah simbol air, langit, bunga dan sifat alam yang lain.

Ada masalah sukar tidur? Cuba tukar cadar kepada 4 warna ini

Promosi Terkini !!

Apa Pendapat Anda? Sila tinggalkan komen di bawah ini

Facebook Comments

Hashtag : #TidurNyenyak #deepsleep #pakartidur #tidur #dasabdulglobal #bantalhotel #bantaldag #usahawandag #dag #dagpillow #dropshipdag #zeromodal #teamdag #hotel7bintang #mudahnyaberniagabersamaDAG #DAGbringComfortHome #bantalhotel #bantaldag #dasabdulglobal #usahawandag #bestpillow #kisahssahwanDAG #dag ##kerjayanDAG #tipsUsahawanDAG #Insomnia #tipspenjagaanBANTAL #kesihatanTIDUR #bantal #pillow

Share this post with your friends

Keluarga Malaysia Bawa Semangat Bersatu

Menjelang sambutan hari kemerdekaan atau hari kebangsaan Malaysia, antara perkara utama yang menjadi perhatian seluruh rakyat Malaysia pastinya tertumpu kepada reka bentuk logo dan juga

Jimat RM30 Sehingga 31 Ogos Ini

Berbaki 10 hari lagi sebelum peluang untuk anda mendapatkan tuala dengan harga diskaun berakhir. Penjimatan sehingga RM30 bagi setiap dua helai tuala dengan keupayaan serapan

Penat Jalan, Singgah Lepak Di Booth DAG

Pameran Pertanian, Hortikultur dan Agropelancongan Malaysia (MAHA) 2022 mula membuka tirai bermula 4 Ogos lalu menerima sambutan yang amat menggalakkan. Pameran dwitahunan yang kali terakhir