fbpx
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

MENYESAL SAYA BELI BANTAL DAG

“Silap saya juga sebab tak tengok dan teliti betul-betul bantal DAG yang saya minat tu, patut la bila dah sampai rumah, dah guna saya tengok kualitinya tak sama macam saya nak, bila saya tengok dekat Facebook, Betul la! bantal saya beli tu bukan bantal DAG”- pengguna

Tajuk “MENYESAL SAYA BELI BANTAL DAG…” sebenarnya dikaitkan dengan situasi di atas iaitu pengguna yang MENYESAL kerana tersalah beli bantal, ingatkan bantal DAG tapi bukan bantal DAG rupanya.

Situasi di atas sering terjadi kepada pengguna, kehendak hati mereka tidak dapat dituruti. Adakah anda juga turut mengalami situasi tersebut? Jika ya, anda perlu buat ‘fast research’ dahulu sebelum membeli. Bukan apa, bila tersalah membeli kelak anda yang rugi!

Kebanjiran pelbagai produk di pasaran menyebabkan pengguna kini berkuasa dan lebih bijak memilih produk yang mereka gemari bermula dari soal pemakanan, kesihatan, pakaian, alatan rumah hinggalah kelengkapan di ruang kamar.

Tidak salah rasanya jika pengguna mahukan produk terbaik sekaligus membuatkan mereka berpuas hati dengan wang yang dilaburkan serta khidmat servis yang ada pada sesuatu produk tersebut berbaloi.

Ledakan teknologi maklumat melalui media atas talian seperti Facebook, Telegram, WhatApps, Telegram, Instagram, Twitter dan sebagainya banyak memberi maklumat dan info berguna kepada anda sebagai pengguna agar anda lebih mengenali ciri-ciri produk tersebut. Pun begitu anda perlu hati-hati kadangkala maklumat yang tular merupakan maklumat tidak sahih. Bagi mengelakkan masalah sebegini, sebaiknya rujuk kepada pihak HQ syarikat produk tersebut.

Syarikat Das Abdul Global Sdn Bhd atau lebih dikenali sebagai DAG merupakan sebuah syarikat pengeluar jenama bantal dan kelengkapan bilik tidur berkualiti tinggi milik syarikat bumiputera yang dikenali dan dipercayai di seluruh Asia sentiasa menjanjikan kepuasan buat para pengguna melalui servis produk yang ditawarkan.

Oleh itu, sebagai pengguna bijak dan sentiasa peka, anda haruslah mengetahui ciri-ciri utama dan keistimewaan produk DAG yang ada dipasarkan agar anda dapat membeli produk DAG yang asli daripada usahawan DAG yang berdaftar secara sah.

Mari kami kongsikan ciri-ciri utama yang ada pada produk DAG meliputi aspek plastik pembungkusan, tag produk, cara penjagaan bantal, harga, warna dan saiz produk bagi memberi gambaran jelas dan memudahkan anda sebagai pengguna untuk membeli.

Polyester PhD

-Plastik Pembungkusan: Satu jenis pembungkusan sahaja pada bahagian luar dan mempunyai pemegang bertujuan memudahkan pelanggan membawa bantal.

-Teks pada plastik :Berwarna gold dengan tulisan ‘Das Abdul Global’ dan mempunyai logo Facebook dan website.

-Tag: Logo DAG berwarna hitam, teks Das Abdul Hotel Collection, teks ‘Now everyone can have PhD’ & Made in Malaysia

-Ciri keistimewaan: Memiliki kelebihan sama seperti bantal H-Classic iaitu anti alergik, tidak panas, tidak memerangkap lembapan seperti habuk dan peluh serta sesuai buat pesakit asma. Bezanya, Bantal ini mempunyai isian padat dan mampat sesuai buat penggemar bantal tinggi.

-Harga: RM35.00

-Warna: Putih

-Saiz: 29″ x 19″

-Berat: +-0.88Kg

 

Bantal H-Classic

-Plastik Pembungkusan: Satu jenis pembungkusan sahaja pada bahagian luar dan mempunyai pemegang bertujuan memudahkan pelanggan membawa bantal.

-Teks pada plastik: Berwarna gold dengan tulisan ‘Das Abdul Global’ dan mempunyai logo Facebook dan website.

-Tag: Logo DAG berwarna hitam, tulisan H-Classic & Made in Malaysia

-Ciri keistimewaan: Memiliki ciri-ciri yang tidak berdebu, anti alergik, lembut, gebu, tidak panas dan mudah dicuci sangat sesuai buat pesakit asma.

-Cara penjagaan bantal pada tag: Machine wash warm, Only non-chlorine bleach, When needed tumble dry, Low Heat.

-Harga: RM45.30

-Warna: Putih

-Saiz: 29″ x 19″

-Berat: +-0.95Kg

 

Kapok

-Plastik Pembungkusan: Satu jenis pembungkusan sahaja pada bahagian luar berwarna ungu pada bahagian depan dan putih pada bahagian belakang.

-Teks pada plastik : DAG HOME BOLSTER High quality polyester Fiber/Excellent Resiliency.

-Tag: Warna Putih dan teks hitam ORGANIC PILLOW, filler:Kapok 100% Natural & Made in Malaysia.

-Ciri keistimewaan: Diperbuat daripada bahan organik 100% yang dikenali sebagai ‘kapok’ berasal dari Bali Indonesia. Tahan lasak, tidak menyimpan haba, tekstur lebih lembut dari bantal kekabu biasa. Bau harum kapok pada bantal ini membangkitkan sentimental value buat pengguna.

-Cara penjagaan bantal pada tag: Every month, dry the pillow below the sunlight, do not wash.

-Harga: RM74.00

-Warna: Coklat gelap

-Saiz: 29″ x 19″

-Berat:+-1.22Kg

 

Bantal Memory Foam

-Plastik Pembungkusan: Dua jenis pembungkusan pada bahagian dalam dan luar. Plastik bahagian luar mempunyai pemegang bertujuan memudahkan pelanggan membawa bantal.

-Teks pada plastik :Berwarna gold dengan tulisan ‘Das Abdul Global’ dan mempunyai logo Facebook dan website.

-Tag: Logo DAG dan teks berwarna hitam, teks Das Abdul Hotel Collection, Memory Foam, logo Kangro & Sleep Like A King.

-Ciri keistimewaan: Bantal pertama yang ada di Malaysia di bawah syarikat DAG, diperbuat daripada teknologi khas bertujuan memberi fungsi perubatan kepada pengguna menerusi 2 lekuk ketinggian berbeza bagi menyokong bahu tengkuk, kepala untuk membantu aliran darah selain foam yang lembut dan anjal memberi pengalaman berbeza buat pengguna. Jangka hayat bantal ini boleh mencecah 10 tahun bergantung kepada cara penjagaan.

-Harga: RM199.00

-Warna: Putih kekuningan

-Saiz: 23″ x 14″

-Mempunyai zip di bahagian tengah bantal

-Berat: 1.9Kg

 

Bantal Boudior

-Plastik Pembungkusan: Bersaiz kecil dan comel, menggunakan pembungkusan berwarna putih seperti beg memiliki zip, mempunyai pemegang bertujuan memudahkan pelanggan membawa bantal dengan teks ‘DAG PILLOW’ dan logo ‘zzz’

-Tag: Logo DAG berwarna hitam dengan teks DAG PILLOW BOURDIOUR EDITION & Made in Malaysia

-Ciri keistimewaan: Diperbuat daripada microfiber dengan saiz kecil, ringan dan mudah dibawa kemana sahaja mampu memenuhi citarasa dan kehendak pengguna. Bukan itu sahaja, Boudior juga boleh dibasuh menggunakan washing machine.

-Cara penjagaan bantal pada tag: Machine wash warm, Only non-chlorine bleach, When needed tumble dry, Low Heat.

-Harga: RM53.30

-Warna: Putih

-Saiz: 20″ x 14″

-Berat: +-396gram

 

White Duck

-Plastik Pembungkusan: Satu jenis pembungkusan sahaja pada bahagian luar

-Tag: Teks berwarna gold dan background hitam

-Ciri keistimewaan: Menarik tentang penghasilan bantal ini kerana diperbuat daripada bulu itik yang diimport khas dari luar negara. Terdiri daripada 70% white duck feather dan 30% white down feather menjadikan bantal ini lembut serta memberikan detik pengalaman terindah buat pengguna.

-Harga: RM219.00

-Warna: Putih

-Saiz: 26″ x 18″

-Berat: 1.8  Kg

 

 

 Bantal Bolster Mboss

-Plastik Pembungkusan: Satu jenis pembungkusan sahaja pada bahagian luar dan mempunyai pemegang bertujuan memudahkan pelanggan membawa bantal.

-Teks pada plastik :Berwarna gold dengan tulisan ‘DAG HOME’ , WWW.DAG.HOME.COM BY DAS ABDUL GLOBAL SDN BHD

-Tag: Logo DAG berwarna gold, teks MBoss Hypoallergenic  DAG HOME we Transform Life

-Ciri keistimewaan: Tampil dengan penuh elegance menggunakan material Microfiber-down (Hypoallergenic) dengan isian lebih padat dan lembut sesuai digunakan pada waktu malam dan siang. Tekstur satin yang dimiliki dengan corak berwarna putih kekuningan dan mudah dicuci dapat memenuhi keperluan pengguna.

-Cara penjagaan bantal pada tag: Machine wash warm, Only non-chlorine bleach, When needed tumble dry, Low Heat.

-Harga: RM63.00

-Warna: Kuning cair

-Saiz: 37″ x 13″

-Berat: +-1.2Kg

Bantal White Bolster

-Plastik Pembungkusan: Satu jenis pembungkusan sahaja pada bahagian luar berwarna ungu pada bahagian depan dan putih pada bahagian belakang.

-Teks pada plastik : DAG HOME BOLSTER High quality polyester Fiber/Excellent Resiliency

-Tag: DAG HOME –www.DAG.Home.Com

-Ciri keistimewaan: Bantal White Bolster dihasilkan menggunakan material Polyster fiber / berongga dengan kualiti cotton membuatkan pengguna terasa kelembutan dan selesa apabila menggunakannya.

-Cara penjagaan bantal pada tag: Machine wash warm, Only non-chlorine bleach, When needed tumble dry, Low Heat.

-Harga: RM

-Warna: Putih

-Saiz: 38″ x 13″

-Berat: +-0.94Kg

 

Bantal Memory Foam (diamond)

-Plastik Pembungkusan: Dua jenis pembungkusan pada bahagian dalam dan luar. Plastik bahagian dalam siap seal manakala plastik bahagian luar pula mempunyai pemegang bertujuan memudahkan pelanggan membawa bantal.

-Teks pada plastik :Berwarna gold dengan tulisan ‘Das Abdul Global’ dan mempunyai logo Facebook dan website.

-Tag: Logo DAG dan teks berwarna hitam, teks Das Abdul Collection Memory Foam, logo Kangro & Sleep Like A King

-Ciri keistimewaan: Mempunyai fungsi yang sama dengan bantal Memory Foam tetapi berbeza dari segi corak diamond dan sedikit tinggi.

-Cara penjagaan bantal pada tag: Cover with proper pillowcase, do not direct exposed to sunlight, washable zip off covers dan not recommended to wash or dry clean the filler. Filler 100% polyurethane (memory foam)

-Harga: RM199.00

-Warna: Putih kekuningan

-Corak:Diamond

-Saiz: 23″ x 16″ ,

lebih tebal berbanding memory foam berwarna putih

-Berat: +-1.4Kg

 

Bantal H-Class Pro

-Plastik Pembungkusan: Dua jenis pembungkusan pada bahagian dalam dan luar. Plastik bahagian dalam siap seal manakala plastik bahagian luar pula mempunyai pemegang bertujuan memudahkan pelanggan membawa bantal.

-Teks pada plastik :Berwarna gold dengan tulisan ‘Das Abdul Global’ dan mempunyai logo Facebook dan website.

-Tag: Logo DAG berwarna hitam, tulisan H-Class Pro & Made in Malaysia

-Ciri keistimewaan: Dihasilkan dengan fiber yang lebih halus, ringan, dan isian lebih padat. Sangat sesuai bagi pengguna yang inginkan bantal lembut tetapi tinggi.

-Cara penjagaan bantal pada tag: Machine wash warm, Only non-chlorine bleach, When needed tumble dry, Low Heat.

-Harga:RM63.00

-Warna: Putih

-Saiz: 29″ x 19″

-Berat: +-1.0Kg

 Bantal Microfiber M3

-Plastik Pembungkusan: Satu jenis pembungkusan sahaja pada bahagian luar dan mempunyai pemegang bertujuan memudahkan pelanggan membawa bantal.

-Teks pada plastik :Berwarna gold dengan tulisan ‘Das Abdul Global’ dan mempunyai logo Facebook dan website.

-Tag: Logo DAG berwarna hitam, teks DAS ABDUL GLOBAL Hotel Collection, teks ‘Microfiber’, logo anti-dustmite, anti-bacteria, anti-fungus.

-Ciri keistimewaan: Memiliki keistimewaan ‘super soft’, ‘good bounce back’, mudah dijaga, mempunyai ruang udara serta anti dust mites. Jika dijaga dengan betul, bantal ini boleh tahan lebih 2 tahun.

-Harga: RM89.70

-Warna: Putih

-Saiz: 29″ x 19″

-Berat:+-1.32Kg

 

Diharap perkongsian ini memudahkan anda untuk memiliki produk DAG kami kerana kehendak anda adalah keperluan kami.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Hashtag : #bantalhotel #bantaldag #dasabdulglobal #usahawandag #bestpillow #kisahssahwanDAG #dag ##kerjayanDAG #tipsUsahawanDAG #Insomnia #tipspenjagaanBANTAL #kesihatanTIDUR #bantal #pillow

Share this post with your friends

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Musim Banjir Dah Tiba, Hati- Hati Semua!

Umum tahu dalam mengharungi pandemik Covid-19 ini, musim tengkujuh juga boleh disifatkan sebagai ancaman dalam ekonomi semasa. Khususnya bagi penduduk di negeri di pantai timur

Bantal Sebagai Hadiah? Why Not

Tak tahu nak bagi hadiah apa bila tiba ulang tahun yang tersayang? Jangan bimbang.. dengan DAG semua boleh jadi! Begitu juga dengan hadiah perkahwinan. Selalunya

10 Hari Lagi Gais! Jom Grab Sekarang!

Berbaki 10 hari lagi, promosi hebat sempena bulan perayaan Deepavali akan tamat. Inilah peluang bagi anda untuk merasai sendiri kualiti bantal DAG dengan harga yang

Sila masukan Alamat Emel anda serta nama anda untuk kami info Blog kami terkini di emel anda.

Produk

Reseller

Hubungi

2019 © Das Abdul Global Sdn. Bhd. All Rights Reserved