fbpx

BEST PILLOW MALAYSIA ( BANTAL DAG TERBAIK DI MALAYSIA ) , BANTAL HOTEL 7 BINTANG , BANTAL MALAYSIA , BANTAL IMPIAN SELURUH MALAYSIA

Hashtag : #TidurNyenyak #deepsleep #pakartidur #tidur #dasabdulglobal #bantalhotel #bantaldag #usahawandag #dag #dagpillow #dropshipdag #zeromodal #teamdag #hotel7bintang #mudahnyaberniagabersamaDAG #DAGbringComfortHome #bantalhotel #bantaldag #dasabdulglobal #usahawandag #bestpillow #kisahssahwanDAG #dag ##kerjayanDAG #tipsUsahawanDAG #Insomnia #tipspenjagaanBANTAL #kesihatanTIDUR #bantal #pillow

Kembali Ke Realiti, Rancang Perjalanan Anda

Hampir 6 juta kenderaan dijangka masuk ke ibu negara hari ini selepas selesai menyambut Hari Raya Aidilfitri minggu lalu.

Seperti yang dilaporkan PLUS, peningkatan kenderaan sebanyak 25% menyebabkan lebuh raya di sekitar ibu negara dijangka sesak terutama pada hari ini.

Berikutan itu, anda diminta untuk mematuhi saranan yang dikeluarkan pihak Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM) dan PLUS dan merancang perjalanan mengikut waktu yang sesuai bagi mengelakkan berlakunya kesesakan lalu lintas yang teruk.

Walau bagaimanapun, ada caranya untuk anda ‘enjoy’ sepanjang perjalanan meskipun terpasa hadap kesesakan lalu lintas.

1. Dengar Radio

Radio boleh dijadikan sebagai peneman. Muzik atau podcast kegemaran anda boleh mengurangkan rasa mengantuk. Jika anda penumpang lain dalam kenderaan, pastikan anda berbual dengan penumpang yang lain. Ini untuk mengelakkan diri anda daripada rasa mengantuk.

 

2. Berbual Dengan Penumpang

Tidak dinafikan bersembang boleh mengurangkan rasa mengantuk. Selain itu aktiviti itu juga boleh memberi nafas positif dan membuatkan pemandu tidak terlalu memikirkan stress akibat kesesakan.

3. Berehat Sebentar

Berehat sebenatar di R&R juga mampu mengembalikan semula tenaga anda. Sambil memberi peluang kepada anak-anak anda beraktivi sekejap, bolehlah ‘pelbetulkan urat’ sambil mengambil udara segar.

4. Tidur Sekejap

Jika rasa mengantuk yang teramat, cara mengatasi microsleep yang seterusnya untuk berhenti dan tidur selama sepuluh minit.

Jika anda melalui lebih raya, anda boleh ke pusat rawat dan rehat dan jika anda berada di jalanraya biasa, anda boleh pergi ke tempat-tempat yang selamat untuk anda berhenti sekejap.

Bantal mini microfiber atau lebih dikenali bantal travel DAG sangat sesuai sebagai teman perjalanan anda selain sesuai untuk dijadikan alas pinggang semasa memandu atau tidur di hentian R&R.

Istimewa bersaiz kompak, ringan serta mudah di bawa dan mudah untuk dibawa kemana-mana sahaja. Juga boleh dibasuh menggunakan mesin mencuci pakaian.

Anda boleh dapatkan koleksi Boudior ini daripada reseller sah DAG di seluruh negara.

Eh korang jangan lupa bayaran tol percuma di lebuhraya PLUS dan Lebuhraya Pantai Timur (LPT). So enjoy your journey!

Apa Pendapat Anda? Sila tinggalkan komen di bawah ini

Facebook Comments

Hashtag : #TidurNyenyak #deepsleep #pakartidur #tidur #dasabdulglobal #bantalhotel #bantaldag #usahawandag #dag #dagpillow #dropshipdag #zeromodal #teamdag #hotel7bintang #mudahnyaberniagabersamaDAG #DAGbringComfortHome #bantalhotel #bantaldag #dasabdulglobal #usahawandag #bestpillow #kisahssahwanDAG #dag ##kerjayanDAG #tipsUsahawanDAG #Insomnia #tipspenjagaanBANTAL #kesihatanTIDUR #bantal #pillow

Share this post with your friends

Keluarga Malaysia Bawa Semangat Bersatu

Menjelang sambutan hari kemerdekaan atau hari kebangsaan Malaysia, antara perkara utama yang menjadi perhatian seluruh rakyat Malaysia pastinya tertumpu kepada reka bentuk logo dan juga

Jimat RM30 Sehingga 31 Ogos Ini

Berbaki 10 hari lagi sebelum peluang untuk anda mendapatkan tuala dengan harga diskaun berakhir. Penjimatan sehingga RM30 bagi setiap dua helai tuala dengan keupayaan serapan

Penat Jalan, Singgah Lepak Di Booth DAG

Pameran Pertanian, Hortikultur dan Agropelancongan Malaysia (MAHA) 2022 mula membuka tirai bermula 4 Ogos lalu menerima sambutan yang amat menggalakkan. Pameran dwitahunan yang kali terakhir

Sila masukan Alamat Emel anda serta nama anda untuk kami info Blog kami terkini di emel anda.

DAG menjadi Jenama Top di Asia dalam produk kelengkapan tidur berkualiti hotel taraf antarabangsa.

Since 2016 - 2022 © Das Abdul Global Sdn. Bhd. All Rights Reserved