Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Fakta Bukan Auta – Double Celebration, Kita Bakal Sambut Syawal 2 Kali Setahun

Selepas dua tahun kawalan pergerakan dilaksanakan akibat wabak Covid-19, peralihan ke Fasa Endemik bermula 1 April lalu menyaksikan lebih banyak kelonggaran sekali gus membolehkan Hari Raya Aidilfitri disambut meriah.

Lega akhirnya dapat menyambut raya bersama keluarga tersayang, bertemu muka, bermaaf-maafan dan bertanya khabar berita setelah sekian lama tak berjumpa.

Okay tutup cerita raya tahun ini.

Korang tahu tak yang kita bakal menyambut 2 kali Hari Raya Aidlfitri pada tahun 2033, iaitu 12 tahun akan datang.

Jika mengikut perkiraan kalendar, Hari Raya Aidilfitri dijangka berlaku sebanyak dua kali iaitu pada 3 JANUARI dan 23 DISEMBER pada tahun 2033.

Ini disebabkan pada tahun tersebut adalah kerana bulan Ramadan diketahui ‘bergerak ke belakang’ 10 atau 11 hari setiap tahun mengikut kalendar bulan – sekali gus kita sempat merasa Ramadhan 2 kali setahun.

Menariknya untuk kita di Malaysia, tahun 2030 akan menjadi tumpuan memandangkan kita bakal menyambut ‘DOUBLE CELEBRATION’ iaitu perayaan Tahun Baru Cina dan Hari Raya Aidilfitri dengan hanya selang 2 hari sahaja.

Sambutan Tahun Baru Cina jatuh pada 3 Februari 2030 (Ahad), manakala Hari Raya Aidilfitri pada 5 Februari 2030 (Selasa).

So baju raya nak kena prepare dua pasang ke?

Elakkan membazir dan raikan Aidilfitri dengan sederhana.

Anda pulang dengan tenang, sambut raya bersama DAG.

Kempen Tukar Bantal DAG akan berakhir tidak lama lagi, jangan lepaskan peluang ini untuk dapatkan bantal baharu DAG.

Kumpul semua bantal lama anda sekarang sebelum 11 Mei ini.

 

 

Fakta Bukan Auta – Double Celebration, Kita Bakal Sambut Syawal 2 Kali Setahun

Promosi Terkini !!

Apa Pendapat Anda? Sila tinggalkan komen di bawah ini

Facebook Comments

Hashtag : #TidurNyenyak #deepsleep #pakartidur #tidur #dasabdulglobal #bantalhotel #bantaldag #usahawandag #dag #dagpillow #dropshipdag #zeromodal #teamdag #hotel7bintang #mudahnyaberniagabersamaDAG #DAGbringComfortHome #bantalhotel #bantaldag #dasabdulglobal #usahawandag #bestpillow #kisahssahwanDAG #dag ##kerjayanDAG #tipsUsahawanDAG #Insomnia #tipspenjagaanBANTAL #kesihatanTIDUR #bantal #pillow

Share this post with your friends

Keluarga Malaysia Bawa Semangat Bersatu

Menjelang sambutan hari kemerdekaan atau hari kebangsaan Malaysia, antara perkara utama yang menjadi perhatian seluruh rakyat Malaysia pastinya tertumpu kepada reka bentuk logo dan juga

Jimat RM30 Sehingga 31 Ogos Ini

Berbaki 10 hari lagi sebelum peluang untuk anda mendapatkan tuala dengan harga diskaun berakhir. Penjimatan sehingga RM30 bagi setiap dua helai tuala dengan keupayaan serapan

Penat Jalan, Singgah Lepak Di Booth DAG

Pameran Pertanian, Hortikultur dan Agropelancongan Malaysia (MAHA) 2022 mula membuka tirai bermula 4 Ogos lalu menerima sambutan yang amat menggalakkan. Pameran dwitahunan yang kali terakhir