Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Comforter Anda Masih Berbau Lepas Cuci? Cuba Tips Ini!

Sebenarnya ramai yang alami masalah ni. Bila bau tak hilang, kenalah cuci lagi sekali kan? Penyudahnya, kita yang bertambah pening bila comforter menjadi lusuh akibat terlalu kerap dicuci. Say no more! Team DAG akan share beberapa tips untuk memastikan comforter anda kekal bersih dan segar.

#1 Cara Masukkan Comforter ke Dalam Mesin Basuh

Ya, nak masukkan comforter ke dalam mesin basuh pun ada caranya. Kebiasaannya, memang kita akan terus campak comforter ke dalam mesin basuh, tetapi lebih elok jika comforter itu digulung dan dimasukkan ke dalam mesin basuh secara menegak.Teknik ini bukan saja akan memastikan cucian comforter yang lebih bersih, malah akan memastikan comforter anda bertahan lebih lama!Kalau boleh, lebih baik anda gunakan mesin basuh yang berkapasiti 10kg dan ke atas. Nak lagi senang, cuci saja di dobi layan diri.

 

#2 Rendam dan Cuci Menggunakan Baking Soda

Baking soda memang ada banyak kegunaan. Salah satu di antaranya adalah boleh digunakan untuk mencuci set comforter!Langkah pertama, rendamkan comforter anda di dalam campuran setengah cawan baking soda dan air panas selama satu jam sebelum dicuci.Proses ini akan membantu untuk membasmi sisa-sisa deterjen atau softener yang menyebabkan fabrik comforter anda menjadi ‘keras’ dan tidak menyerap air.Kemudian, cuci seperti biasa di dalam mesin basuh bersama campuran setengah cawan baking soda dan sabun pencuci yang anda biasa gunakan.Baking soda yang dicampur itu akan menjadikan cucian anda menjadi lebih bersih. Comforter pun akan jadi lebih lembut dan lebih selesa apabila digunakan!

 

#3 Asingkan Basuhan

 

Ni penting tau!Sentiasa pastikan anda tidak mencuci comforter anda bersama pakaian yang berzip, bercangkuk atau ada apa-apa bahagian yang tajam.Bukan apa. Risau kalau benda-benda macam ni akan terentas jahitan di comforter anda dan menyebabkan fabrik menjadi lebih cepat rosak.Jangan gunakan deterjen yang harsh untuk menjaga fabrik comforter anda. Gunalah pencuci yang lembut-lembut sahaja.

#4 Sidai di Tempat Teduh

 

Elakkan daripada menyidai comforter anda di tempat yang menerima sinaran matahari secara direct. 

Cukup sekadar disidai di tempat yang teduh untuk menjaga fabrik comforter anda daripada mudah rosak.

 

#5 DAG ada Promosi Comforter Untuk 2 Hari Sahaja? Tiber…

 

Tips yang last ni takde kaitan pun dengan penjagaan comforter, tapi saja nak share dengan anda semua.Dapatkan set Comforter DAG Home kegemaran anda sempena Promosi 9.9 yang bermula hari ni!Set Comforter DAG Home ni memang dikenali dengan kelembutan fabrik 700 Thread Count yang sangat lembut dan sejuk digunakan.

Admin nasihatkan supaya buat belian cepat sebelum stok design set comforter yang anda nak habis. Stok tak banyak dan set Comforter DAG Home memang laku macam pisang goreng panas setiap kali ada promosi!

 

Jangan ketinggalan dan buat belian sekarang sebelum terlambat! Klik Pada gambar promosi di bawah ini

 

Comforter Anda Masih Berbau Lepas Cuci? Cuba Tips Ini!

Promosi Terkini !!

Apa Pendapat Anda? Sila tinggalkan komen di bawah ini

Facebook Comments

Hashtag : #TidurNyenyak #deepsleep #pakartidur #tidur #dasabdulglobal #bantalhotel #bantaldag #usahawandag #dag #dagpillow #dropshipdag #zeromodal #teamdag #hotel7bintang #mudahnyaberniagabersamaDAG #DAGbringComfortHome #bantalhotel #bantaldag #dasabdulglobal #usahawandag #bestpillow #kisahssahwanDAG #dag ##kerjayanDAG #tipsUsahawanDAG #Insomnia #tipspenjagaanBANTAL #kesihatanTIDUR #bantal #pillow

Share this post with your friends

Keluarga Malaysia Bawa Semangat Bersatu

Menjelang sambutan hari kemerdekaan atau hari kebangsaan Malaysia, antara perkara utama yang menjadi perhatian seluruh rakyat Malaysia pastinya tertumpu kepada reka bentuk logo dan juga

Jimat RM30 Sehingga 31 Ogos Ini

Berbaki 10 hari lagi sebelum peluang untuk anda mendapatkan tuala dengan harga diskaun berakhir. Penjimatan sehingga RM30 bagi setiap dua helai tuala dengan keupayaan serapan

Penat Jalan, Singgah Lepak Di Booth DAG

Pameran Pertanian, Hortikultur dan Agropelancongan Malaysia (MAHA) 2022 mula membuka tirai bermula 4 Ogos lalu menerima sambutan yang amat menggalakkan. Pameran dwitahunan yang kali terakhir