“BERNIAGA BUKAN SEKADAR JUAL DAN DUIT SAHAJA” – SIS TUAN NUR HANI NI DAPAT BENDA YANG LAGI MAHAL DARIPDA TU…BACA KISAH OTAI RESELLER DAG® NI

Assalamualaikum wbt kepada semua warga DAG dan pembaca sekalian..Saya Tuan Nur Hani Tuan Ibrahim adalah salah seorang Premium Reseller di DAG,dan team leader kepada TNHGroup..Saya bermula selepas beberapa bulan kelahiran DAG..Saya lihat kawan2 sekolah wataniah saya dulu macam seronok je jual bantal ni..(sera ahmad,shahidatul helwa,salmiah ibrahim,haimy azura)..Niat asal hanya ingin menjadi dropship sahaja..tetapi setelah di brainwash oleh COO DAS ABDUL,Puan Sapinah..maka saya mengambil keputasan yang agak berani waktu itu untuk terus menjadi agent sah(panggilan dahulu) DAG..(Now di panggil Reseller)

Masih ingat lagi,pertama kali nak pergi ambil bantal di hq pun sudah ada pengalaman yang tidak akan dilupakan..Kereta kene langgar depan guard sebelum sampai hq..lagi sedih sebab lagi berapa hari nak raya..tapi,tak pe itu sudah tertulis olehNya..

Masa saya setuju nak jadi reseller (beli 50 biji)memang time tu tak pernah promote atau dapat order dari siapa2 pun..tu sebab saya cakap saya ambik tindakan berani mati..tapi dah beli 50 nak ke tak nak kene habiskan juga..hari2 fikir macam mana nak habiskan stock bantal..dan itu saya jadikan sebabgai ‘push factor’ untuk saya habiskan semua bantal yang dibeli..fikir saje tanpa membuat apa2 tindakan tak jadi juga kan..So,saya mula promote bermula dari family,kawan2 di group whatsapp..Seterusnya di facebook(hanny ibrahim) dan instagram(hanigjon)..dan alhamdulillah ada rezeki saya bersama DAG..stock bantal first saya habis dalam masa seminggu..woww this is amazing..membuatkan saya rasa seronok untuk teruskan restock bantal lagi..So, dapat duit bantal tadi bole la topup repair kereta

Dapat duit bantal tadi bole la topup repair kereta

Setelah beberapa lama bersama DAG..mula terfikir,seronok juga kalau ajak kawan2 join sekali jual bantal ni..boleh juga tolong mereka buat side income..setelah beberapa orang berminat nak join maka terbinalah ‘hanny’s Team’..but, people will come and go..So as a team leader,saya kene sentiasa mencari orang dan strategi yang baru untuk team saya..(ini adalah lesson learnt yang saya dapat)..Selepas pembubaran dari HQ pada bulan september,nama team di tukar kepada ‘TNHGroup’..(New name,new people)..alhamdulillah..fresh and start all over again.

Dapat income tepi hasil ‘membantal’

Dapat income tepi hasil ‘membantal’ memang dah buat macam2..belanja family,shopping, beli iphone.. ,belanja reseller2 TNHGroup dengan rewards2..Tapi,Berniaga ni bukan sekadar jual dan duit sahaja, secara tak langsung juga dapat belajar dan tahu banyak ilmu (ini yang paling mahal)

Setelah bersama2 DAG hampir setahun lebih,antara yang telah saya belajar ialah cara bagaimana kita nak berkomunikasi dengan prospek kita..macam mana nak handle orang especially time dapat soalan2 yang mencabar untuk dijawab, macam mana cara nak deal dengan orang dengan cara berhemah..HQ memang selalu sharekan ilmu2 dari kelas2 yang CEO DAG sendiri hadiri..sehinggakan ada reseller yang sangka saya pernah join ‘imkk’ dengan doc Azizan..saya bagitahu beliau saya tidak berpeluang lagi untuk mengikuti mana2 kelas, hanya ikut sahaja apa yang HQ DAG ajarkan..terima kasih boss di atas ilmu2 yang dicurahkan

Semoga saya terus berjaya dan sentiasa ada rezeki bersama DAG..Doakan saya menjadi Master Leader dalam masa terdekat ini..Dan ingat, ’apa yang kita fikir,kita sebut..itu adalah doa’


Yang ikhlas,
Tuan Nur Hani Tuan Ibrahim
Premium Reseller & Master Leader To Be
Team Leader of TNHGroup


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *