fbpx
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Yahooo Hari Ini Dapat Gaji! Errr Tapi Apa Yang Usahawan DAG Perlu Buat?

Hari ini gaji tapi sebagai usahawan DAG, tahukah anda bahawa hari ini adalah ‘lubang besar’ anda meraih jualan berkali ganda?

Tak tahu apa yang anda perlu lakukan? Jom check out list kat bawah:

1. Pastikan stok cukup

  • Sebagai usahawan DAG, anda dinasihatkan untuk merancang stok anda khususnya musim gaji. Hari ini misalnya, kakitangan awam kerajaan menerima gaji mereka dan perkara pertama yang biasanya berlaku selepas mendapat gaji adalah, membeli apa yang ada di hadapan mata walaupun ianya bukan keperluan.
  • Jadi pastikan anda mempunyai stock yang mencukupi sepanjang ‘musim gaji’.

2. Iklan dan promosi

  • Inilah masa untuk anda pulun menjual produk anda dengan mempromosi tanpa henti. Gunakan kesempatan untuk untuk menjual produk anda. Gunakan kesemua platform yang ada, secara online ataupun offline untuk ‘push hard sell’.

 

3. Follow up

  • Follow up balik prospek yang pernah dan tidak pernah membeli dengan anda. Mungkin sebelum ini pelanggan tidak dapat membeli dan ini adalah masa terbaik untuk anda follow up balik dan sekadar bertanya. Contohnya: “Hai apa khabar anda hari ini? Masih berminat untuk dapatkan produk DAG? DAG sedang mengadakan promosi Savetember…”.

4. Tawarkan promosi menarik

  • Sebagai contoh promosi Savetember DAG100 untuk tarik usahawan baharu dibawah anda dan kempen September yang mempromosikan produk keluaran terbaharu DAG seperti bantal Microfiber, Royal Goose Down dan Duck Down dengan harga yang lebih murah berbanding harga asal.

5. Ingat reward BARANG KEMAS RM40K

  • Jika sebelum ini hanya Top 3 sahaja yang ditawarkan ganjaran, bagaimanapun kali ini lebih istimewa kerana seramai tujuh top seller bakal menerima ganjaran. Sebanyak lima utas gelang tangan dan lima bentuk cincin pelbagai rekaan akan ditawarkan untuk usahawan yang membuat belian mengikut syarat-syarat yang ditetapkan. Jom pulun!!!

 

Baca: Bakal Raih Ganjaran Peribadi Ke-36? Kak Yah Mahu Reward Gelang Emas Untuk Diri Sempena Ulang Tahun Kelahiran Ke -36

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Hashtag : #bantalhotel #bantaldag #dasabdulglobal #usahawandag #bestpillow #kisahssahwanDAG #dag ##kerjayanDAG #tipsUsahawanDAG #Insomnia #tipspenjagaanBANTAL #kesihatanTIDUR #bantal #pillow

Share this post with your friends

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sambut Maulid Nabi Itu Haram?

Sambutan memperingati Maulid Nabi Muhammad SAW sudah menjadi kebiasaan sejak sekian lamanya. Bukanlah suatu perkara yang asing di dalam masyarakat kita menunggu detik 12 Rabiulawal

Lekaih! Promo Nak Habis Dah!

Anda dah grab promo OctoBorn? Dapatkan sekarang! Sebab apa? Hanya tinggal 5 hari sahaja lagi sebelum berakhirnya penjimatan berkali ganda! Dengan penjimatan berganda, anda kini

Sila masukan Alamat Emel anda serta nama anda untuk kami info Blog kami terkini di emel anda.

Produk

Reseller

Hubungi

2019 © Das Abdul Global Sdn. Bhd. All Rights Reserved