Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

“Saya Tidak Fikir Akan Terpilih” – Wanita Dari Malaysia Antara 1000 Jemaah Dipilih Tunai Haji Tahun Ini

Fawziya Mohamed, 38, boleh disifatkan sebagai individu paling bertuah kerana menjadi salah seorang daripada 1000 jemaah yang bakal menjadi tetamu Allah tahun ini.

Perkara itu dimaklumkan Kementerian Haji dan Umrah Arab Saudi melalui panggilan telefon kepada wanita itu.

Terkejut dengan berita itu Fawziya berkata kejutan itu merupakan hadiah paling bermakna sempena ulang tahun kelahirannya pada 28 Julai ini.

Fawziya, antara insan terpilih menunaikan haji bersama 1000 jemaah yang lain.

Malah katanya dia tidak menyangka permohonannya diluluskan negara tersebut meskipun bilangan jemaah haji dikurangkan akibat pandemik Covid-19.

Fawziya merupakan salah seorang daripada lapan rakyat Malaysia yang terpilih, di mana mereka terdiri daripada pelajar dan pekerja di Jeddah, Madinah dan Riyadh.

“Ini kali pertama saya akan menunaikan ibadah haji. Alhamdulillah.

“Saya bersyukur kerana tidak fikir akan terpilih menerima peluang sekali seumur hidup ini,” katanya kepada Kementerian Media Arab Saudi,” ujarnya.

Sebelum ini Arab Saudi menghadkan bilangan jemaah kepada 1,000 orang tahun ini di mana 70 peratus adalah warga asing yang menetap di negara itu dan baki 30 peratus untuk rakyat tempatan.

Kami dari DAG mengucapkan tahniah dan selamat menunaikan Haji tahun ini. Semoga Fawziya mendapat Haji mabrur dan segara urusan berjalan lancar. Selamat Hari Raya Aidiladha Fawziya!

Sebelum ini, DAG juga telah menaja 25 usahawan menunaikan umrah di Mekah termasuk pelakon Mak Mah dan penemannya. Bagaimanapun disebabkan pandemik Covid-19, kesemua penerima tajaan akan berangkat ke Mekah pada tahun hadapan selepas pandemik ini berakhir.

Baca ini: Mak Wan Pengsan, DAG Hadiahkan Tajaan Pakej Umrah

 

“Saya Tidak Fikir Akan Terpilih” – Wanita Dari Malaysia Antara 1000 Jemaah Dipilih Tunai Haji Tahun Ini

Promosi Terkini !!

Apa Pendapat Anda? Sila tinggalkan komen di bawah ini

Facebook Comments

Hashtag : #TidurNyenyak #deepsleep #pakartidur #tidur #dasabdulglobal #bantalhotel #bantaldag #usahawandag #dag #dagpillow #dropshipdag #zeromodal #teamdag #hotel7bintang #mudahnyaberniagabersamaDAG #DAGbringComfortHome #bantalhotel #bantaldag #dasabdulglobal #usahawandag #bestpillow #kisahssahwanDAG #dag ##kerjayanDAG #tipsUsahawanDAG #Insomnia #tipspenjagaanBANTAL #kesihatanTIDUR #bantal #pillow

Share this post with your friends

Keluarga Malaysia Bawa Semangat Bersatu

Menjelang sambutan hari kemerdekaan atau hari kebangsaan Malaysia, antara perkara utama yang menjadi perhatian seluruh rakyat Malaysia pastinya tertumpu kepada reka bentuk logo dan juga

Jimat RM30 Sehingga 31 Ogos Ini

Berbaki 10 hari lagi sebelum peluang untuk anda mendapatkan tuala dengan harga diskaun berakhir. Penjimatan sehingga RM30 bagi setiap dua helai tuala dengan keupayaan serapan

Penat Jalan, Singgah Lepak Di Booth DAG

Pameran Pertanian, Hortikultur dan Agropelancongan Malaysia (MAHA) 2022 mula membuka tirai bermula 4 Ogos lalu menerima sambutan yang amat menggalakkan. Pameran dwitahunan yang kali terakhir