Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

“Saya skeptikal pada awalnya..” – Ubah Mindset, Zura Kini Bangga Jadi Sebahagian Usahawan Berjaya

“Saya akui pada awalnya saya agak skeptikal dan beragak-agak nak jual bantal DAG”.

Itu kata-kata usahawan DAG yang berpangkalan di Banting, Norbaizura Azmi atau lebih mesra dipanggil Zura.

Bermula sebagai dropship, Zura berkata bagaimanapun prespeksi itu terhakis dengan sendirinya apabila menerima banyak tempahan dalam masa yang singkat.

Jelas surirumah itu, langkah awalnya bermula dengan mempromosi Kempen Tukar Bantal pada awal April lalu.

 

Aktif berCBS di Dataran Morib, Banting, Zura semakin dikenali dikalangan usahawan DAG.

“Saya fikir ada ke orang nak beli bantal hotel yg mahal dan bukan keperluan? Mula-mula sertai DAG, saya hanya mengikuti tanpa mempromosi apa-apa.

“Sekali saya mula mempromosi Kempen Tukar Bantal dan dapat banyak order dalam masa satu hari membuatkan saya sendiri terkejut dengan penerimaan orang ramai, walaupun hanya dengan buat free marketing,” katanya ketika dihubungi.

Selepas melihat banyak permintaan, Zura yang ketika itu bergerak sebagai dropship hampir dua minggu terus menukar fikiran untuk menyertai keluarga DAG sebagai reseller.

Jelasnya, bergerak sebagai dropship memberi banyak pengalaman dan ilmu perniagaan yang bernilai meskipun dalam waktu singkat.

Bergambar dengan pelanggan merupakan rutin buat Zura sebagai bahan marketingnya.

Ujar ibu beranak tiga ini, peluangnya dalam DAG semakin cerah apabila berjaya mendapat ‘personal coaching’ daripada CEO DAG, Tuan Das Abdul bermula Mei lalu.

Terbakar dengan nasihat dan tunjuk ajar serta bimbingan khusus daripada Tuan Das, Zura terus memacu laju dan berjaya bergelar Premium Reseller pada Jun lalu.

“Awal April bergerak sebagai dropship, pertengahan April daftar jadi reseller, Jun dah naik jadi Premium Reseller.

“Saya mula mendapat coaching, one to one daripada Tuan Das dan mula letak sasaran target jualan setiap bulan.

Tidak kira siang atau malam, Zura sentiasa komited dengan perniagaannya kini selepas mendapat tunjuk ajar personal daripada Tuan Das Abdul.

Disebabkan itu dia mula mendapat rentak dan bergerak mengikut saranan Tuan Das. Bagaimanapun katanya dia berusaha sedaya upaya untuk meletakkan target peribadi hasil daripada bimbingan Tuan Das.

“Setiap bulan Tuan Das akan letak target untuk saya cakai tetapi sehingga hari ini saya akan sentiasa ingatkan diri saya untuk lepasi target jualan yang diletakkan.

“Malah saya sendiri akan letak target secara peribadi untuk hit,” katanya.

Tiga zuriat kecil yang menjadi pemangkin semangat Zura Azmi.

Untuk rekod Zura kini mencapai jualan tertinggi sebanyak RM13,000 pada Ogos lalu berbanding RM1,300 pada awal pembabitannya pada April lalu. Wowww!

Jelas anak jati Taiping itu, dia kini sedang bekerja keras untuk mencapai target jualannya sebanyak RM100,000 sehingga tahun ini dan meletakkan sasaran RM600,000 setahun.

Menjadi satu kebanggaan buatnya sebagai suri rumah dapat mencapai jualan sebanyak itu. Zura berkata dengan hasil jualan bantal, dia kini mampu memberi ‘sesuatu’ kepada keluarga  terutama anak-anaknya.

Bersama suami dan anak-anak. Bagi Zura, keluarga adalah tulang belakang yang sangat kuat menyokong penglibatan dalam perniagaan.

Malah dia turut meletakkan sasaran untuk mendapat sebuah rumah teres dua tingkat pada Disember ini hasil perniagaan bersama DAG.

“Itu satu kepuasan buat saya yang sebelum ini tidak punya pendapatan, tetapi sekarang saya dapat belanja keluarga makan di restoran yang mahal, beli telefon bimbit baharu dan tidur di hotel.

“Saya juga nak pindah rumah lebih besar rumah terus dua tingkat, corner lot pada bulan Disember ini.” katanya mengakhiri perbualan.

 

Tulang belakang dan penyokong tegar Zura. Jelas Zura, suaminya memainkan peranan besar dalam menentukan kejayaannya hari ini.

Dengan hanya bermodalkan sepuluh biji bantal sahaja, korang berpeluang mendapat untung besar seterusnya mampu berjaya dan sebentuk cincin emas mungkin menjadi milik anda.

Ramai yang telah membuktikan mereka berjaya, daripada seorang suri rumah kepada bekas jurutera kini semuanya mampu hidup senang hasil daripada jualan bantal.

DAG kini membuka peluang dengan hanya bermodalkan 10 biji bantal sebagai untuk permulaan bagi anda yang berminat menyertai keluarga besar DAG.

Dan bagi anda yang belum mendaftar sebagai usahawan kami, daftar sekarang dan anda mungkin usahawan jutawan yang kami cari.

Manakala bagi anda yang tidak mempunyai modal, kami mengalu-alukan kedatangan anda sebagai dropship kami tanpa sebarang modal.

Malah anda juga akan mendapat coaching dan bahan pemasaran secara percuma. Pelbagai hadiah menarik juga akan diberikan kepada usahawan yang berpotensi.

Jadi, untuk anda yang mahu langsaikan hutang dan komitmen, jom sertai team DAG dan jadi sebahagian daripada usahawan jutawan kami. Klik ini sahaja untuk mendaftar sebagai dropship kami.

Baca: Daripada Akauntan Kepada Penjual Bantal, Pak Lah Kini Mampu Miliki Kereta Bernilai Lebih RM100,000

“Saya skeptikal pada awalnya..” – Ubah Mindset, Zura Kini Bangga Jadi Sebahagian Usahawan Berjaya

Promosi Terkini !!

Apa Pendapat Anda? Sila tinggalkan komen di bawah ini

Facebook Comments

Hashtag : #TidurNyenyak #deepsleep #pakartidur #tidur #dasabdulglobal #bantalhotel #bantaldag #usahawandag #dag #dagpillow #dropshipdag #zeromodal #teamdag #hotel7bintang #mudahnyaberniagabersamaDAG #DAGbringComfortHome #bantalhotel #bantaldag #dasabdulglobal #usahawandag #bestpillow #kisahssahwanDAG #dag ##kerjayanDAG #tipsUsahawanDAG #Insomnia #tipspenjagaanBANTAL #kesihatanTIDUR #bantal #pillow

Share this post with your friends

Keluarga Malaysia Bawa Semangat Bersatu

Menjelang sambutan hari kemerdekaan atau hari kebangsaan Malaysia, antara perkara utama yang menjadi perhatian seluruh rakyat Malaysia pastinya tertumpu kepada reka bentuk logo dan juga

Jimat RM30 Sehingga 31 Ogos Ini

Berbaki 10 hari lagi sebelum peluang untuk anda mendapatkan tuala dengan harga diskaun berakhir. Penjimatan sehingga RM30 bagi setiap dua helai tuala dengan keupayaan serapan

Penat Jalan, Singgah Lepak Di Booth DAG

Pameran Pertanian, Hortikultur dan Agropelancongan Malaysia (MAHA) 2022 mula membuka tirai bermula 4 Ogos lalu menerima sambutan yang amat menggalakkan. Pameran dwitahunan yang kali terakhir