Barangan yang diterima bukan seperti yang anda inginkan? Jangan risau! ZALORA menawarkan 30 hari pemulangan percuma dari tarikh anda menerima pesanan anda - tanpa persoalan! Anda boleh memilih salah satu daripada pilihan pemulangan berikut:

 1. Penukaran barangan anda untuk saiz dan/atau warna lain
  Maklumat lanjut di SINI
 2. Pembayaran balik penuh bagi jumlah yang dibayar melalui kaedah pembayaran asal atau Stor Kredit
  Maklumat lanjut di SINI
 3. Penggantian barangan salah atau rosak
  Maklumat lanjut di SINI

Sila pastikan barangan anda tidak tergolong dalam senarai barangan dan jenama yang dikecualikan daripada penukaran dan pembayaran balik di SINI dan syarat-syarat berikut dipenuhi:

 1. Pemulangan dibuat dalam masa 30 hari dari tarikh pesanan diterima
 2. Invois cukai disertakan
 3. Barangan dalam keadaan asal beserta tag
 4. Barangan dalam bungkusan asal

Ingin ketahui jangka masa proses pemulangan? Kami telah menyenaraikannya untuk anda di SINI. Untuk maklumat lanjut berkenaan cara pemulangan, klik pada salah satu negara di bawah:

 

Kelayakan Penukaran

Penukaran hanya ditawarkan bagi saiz dan/atau warna bagi item yang sama. Penukaran kepada barangan lain adalah tidak dibenarkan sama sekali. Kami menyarankan anda untuk memulangkan barangan asal anda untuk pembayaran balik dan kemudian membuat pesanan baru bagi barangan yang lain.

Harap maklum yang kecuali dinyatakan selainnya, penukaran juga tidak dibenarkan bagi barangan Sold by Sellers dan yang terkandung dalam senarai Barangan & Jenama yang Dikecualikan Daripada Penukaran & Pembayaran Balik.

 

Proses Pembayaran Balik

Kebiasaannya, pembayaran balik akan diisu melalui kaedah pembayaran balik yang dinyatakan di permintaan Penukaran dan Pemulangan Online, atau permintaan melalui Khidmat Pelanggan kami. Kaedah pembayaran balik sedia ada adalah melalui Stor Kredit ZALORA. Anda juga boleh memilih untuk dibayar balik melalui kaedah pembayaran asal anda kecuali Bayar Waktu Terima.

Anda boleh melihat pilihan pembayaran balik yang ditawarkan menggunakan j