Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Peneraju ‘Home Product’, Isnakhamzaly Gerenti DAG Mampu Jadi Legasi Bisnes Keluarga

Kalau dah namanya orang berniaga, pusing mana pun tetap nampak ‘lubuk duit’.

Itu lah yang boleh digambarkan apabila bercakap mengenai bapa kepada dua orang cahaya mata ini.

Pemilik nama sebenar Isnakhamzaly Sahak berkata dia mula mengenali DAG selepas melihat banyak billboard DAG yang dipasang sepanjang lebuhraya.

Katanya jenama DAG ketika itu sangat popular terutamanya di sekitar Lembah Klang menyebabkan dia ingin meneroka pasaran jualan bantal.

Berpengkalan di Kajang, Isnakhamzaly berkata faktor logistik yang berdekatan dengan HQ DAG memberi bonus kepadanya untuk mendapatkan stok bantal.

“Saya memang mencari niche bisnes yang tiada kaitan dengan bisnes sedia ada untuk mencari peluang dan pasaran baharu.

“Jenama DAG sangat popular dengan berpuluh-puluh billboard selain faktor logistik.

“Lokasi yang dekat dengan HQ memudahkan urusan restock barang secara cepat”, ujarnya.

Lebih mesra dipanggil Naha, 42 tahun, sebelum ini merupakan usahawan sepenuh masa dalam industri fesyen dan kosmetik.

Tidak mudah bagi seseorang yang sudah terbiasa dengan sesuatu bidang untuk mencuba sesuatu yang baru.

Mula berbisnes sejak 2013, dia mengakui otaknya setiasa berfikir bagaimana untuk mendapatkan jualan atau dalam erti kata lain cara untuk ‘membuat duit’.

“Sebab itu saya sanggup ambil risiko, jual bantal tapi margin boleh tahan. Sebagai orang berniaga, keutungan itu adalah fokus,” katanya.

Bagaimanapun bermula Ogos 2020, Isnakhamzaly mula keluar daripada kepompongnya dan mengambil risiko untuk mencuba nasib bersama DAG.

Berbekalkan strategi dan database sedia ada, Naha mula mencuba dengan beberapa biji bantal dan terjual dalam masa yang singkat.

Melihat kepada potensi yang ada, dia mula mengatur langkah mencabar diri dan sekali gus menaikkan jualannya.

Hasil usahanya itu, dia berjaya memperoleh jualan RM330 ribu pada tahun pertama bersama DAG. Wow!

Dengan purata jualan sebanyak RM27 ribu sebulan, Isnakhamzaly pernah memperoleh jualan sehingga RM39 ribu sebulan dalam tahun pertama bersama DAG.

Ditanya bagaimana pengguna kosmetik boleh beralih kepada bantal. Isnakhamzaly berkata kepercayaan yang dibina bersama pelanggannya memainkan peranan penting.

“Pertama sekali mereka percaya dengan kedai dan brand. Maksudnya apabila kami mula menjual bantal, mereka percaya dengan produk yang kami bawa.

“Pesaing juga kurang, maksudnya tak susah nak jual…”, katanya yang yakin dengan jenama DAG sebagai peneraju ‘home product’ sebagai warisan kepada bisnes keluarganya.

Jika anda terisnpirasi dengan kisah Isnakhamzaly, daftar sekarang dan keluar zon selesa anda!

Manakala bagi anda yang tidak mempunyai modal, kami mengalu-alukan kedatangan anda sebagai dropship kami tanpa sebarang modal.

Malah anda juga akan mendapat coaching dan bahan pemasaran secara percuma. Pelbagai hadiah menarik juga akan diberikan kepada usahawan yang berpotensi.

Jadi, untuk anda yang mahu langsaikan hutang dan komitmen, jom sertai team DAG dan jadi sebahagian daripada usahawan jutawan kami. Klik ini sahaja untuk mendaftar sebagai dropship kami.

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan atau cadangan, sila tinggalkan mesej anda diruangan yang disediakan.

Peneraju ‘Home Product’, Isnakhamzaly Gerenti DAG Mampu Jadi Legasi Bisnes Keluarga

Promosi Terkini !!

Apa Pendapat Anda? Sila tinggalkan komen di bawah ini

Facebook Comments

Hashtag : #TidurNyenyak #deepsleep #pakartidur #tidur #dasabdulglobal #bantalhotel #bantaldag #usahawandag #dag #dagpillow #dropshipdag #zeromodal #teamdag #hotel7bintang #mudahnyaberniagabersamaDAG #DAGbringComfortHome #bantalhotel #bantaldag #dasabdulglobal #usahawandag #bestpillow #kisahssahwanDAG #dag ##kerjayanDAG #tipsUsahawanDAG #Insomnia #tipspenjagaanBANTAL #kesihatanTIDUR #bantal #pillow

Share this post with your friends

Keluarga Malaysia Bawa Semangat Bersatu

Menjelang sambutan hari kemerdekaan atau hari kebangsaan Malaysia, antara perkara utama yang menjadi perhatian seluruh rakyat Malaysia pastinya tertumpu kepada reka bentuk logo dan juga

Jimat RM30 Sehingga 31 Ogos Ini

Berbaki 10 hari lagi sebelum peluang untuk anda mendapatkan tuala dengan harga diskaun berakhir. Penjimatan sehingga RM30 bagi setiap dua helai tuala dengan keupayaan serapan

Penat Jalan, Singgah Lepak Di Booth DAG

Pameran Pertanian, Hortikultur dan Agropelancongan Malaysia (MAHA) 2022 mula membuka tirai bermula 4 Ogos lalu menerima sambutan yang amat menggalakkan. Pameran dwitahunan yang kali terakhir