fbpx

BEST PILLOW MALAYSIA ( BANTAL DAG TERBAIK DI MALAYSIA ) , BANTAL HOTEL 7 BINTANG , BANTAL MALAYSIA , BANTAL IMPIAN SELURUH MALAYSIA

Hashtag : #TidurNyenyak #deepsleep #pakartidur #tidur #dasabdulglobal #bantalhotel #bantaldag #usahawandag #dag #dagpillow #dropshipdag #zeromodal #teamdag #hotel7bintang #mudahnyaberniagabersamaDAG #DAGbringComfortHome #bantalhotel #bantaldag #dasabdulglobal #usahawandag #bestpillow #kisahssahwanDAG #dag ##kerjayanDAG #tipsUsahawanDAG #Insomnia #tipspenjagaanBANTAL #kesihatanTIDUR #bantal #pillow

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Peneraju ‘Home Product’, Isnakhamzaly Gerenti DAG Mampu Jadi Legasi Bisnes Keluarga

Kalau dah namanya orang berniaga, pusing mana pun tetap nampak ‘lubuk duit’.

Itu lah yang boleh digambarkan apabila bercakap mengenai bapa kepada dua orang cahaya mata ini.

Pemilik nama sebenar Isnakhamzaly Sahak berkata dia mula mengenali DAG selepas melihat banyak billboard DAG yang dipasang sepanjang lebuhraya.

Katanya jenama DAG ketika itu sangat popular terutamanya di sekitar Lembah Klang menyebabkan dia ingin meneroka pasaran jualan bantal.

Berpengkalan di Kajang, Isnakhamzaly berkata faktor logistik yang berdekatan dengan HQ DAG memberi bonus kepadanya untuk mendapatkan stok bantal.

“Saya memang mencari niche bisnes yang tiada kaitan dengan bisnes sedia ada untuk mencari peluang dan pasaran baharu.

“Jenama DAG sangat popular dengan berpuluh-puluh billboard selain faktor logistik.

“Lokasi yang dekat dengan HQ memudahkan urusan restock barang secara cepat”, ujarnya.

Lebih mesra dipanggil Naha, 42 tahun, sebelum ini merupakan usahawan sepenuh masa dalam industri fesyen dan kosmetik.

Tidak mudah bagi seseorang yang sudah terbiasa dengan sesuatu bidang untuk mencuba sesuatu yang baru.

Mula berbisnes sejak 2013, dia mengakui otaknya setiasa berfikir bagaimana untuk mendapatkan jualan atau dalam erti kata lain cara untuk ‘membuat duit’.

“Sebab itu saya sanggup ambil risiko, jual bantal tapi margin boleh tahan. Sebagai orang berniaga, keutungan itu adalah fokus,” katanya.

Bagaimanapun bermula Ogos 2020, Isnakhamzaly mula keluar daripada kepompongnya dan mengambil risiko untuk mencuba nasib bersama DAG.

Berbekalkan strategi dan database sedia ada, Naha mula mencuba dengan beberapa biji bantal dan terjual dalam masa yang singkat.

Melihat kepada potensi yang ada, dia mula mengatur langkah mencabar diri dan sekali gus menaikkan jualannya.

Hasil usahanya itu, dia berjaya memperoleh jualan RM330 ribu pada tahun pertama bersama DAG. Wow!

Dengan purata jualan sebanyak RM27 ribu sebulan, Isnakhamzaly pernah memperoleh jualan sehingga RM39 ribu sebulan dalam tahun pertama bersama DAG.

Ditanya bagaimana pengguna kosmetik boleh beralih kepada bantal. Isnakhamzaly berkata kepercayaan yang dibina bersama pelanggannya memainkan peranan penting.

“Pertama sekali mereka percaya dengan kedai dan brand. Maksudnya apabila kami mula menjual bantal, mereka percaya dengan produk yang kami bawa.

“Pesaing juga kurang, maksudnya tak susah nak jual…”, katanya yang yakin dengan jenama DAG sebagai peneraju ‘home product’ sebagai warisan kepada bisnes keluarganya.

Jika anda terisnpirasi dengan kisah Isnakhamzaly, daftar sekarang dan keluar zon selesa anda!

Manakala bagi anda yang tidak mempunyai modal, kami mengalu-alukan kedatangan anda sebagai dropship kami tanpa sebarang modal.

Malah anda juga akan mendapat coaching dan bahan pemasaran secara percuma. Pelbagai hadiah menarik juga akan diberikan kepada usahawan yang berpotensi.

Jadi, untuk anda yang mahu langsaikan hutang dan komitmen, jom sertai team DAG dan jadi sebahagian daripada usahawan jutawan kami. Klik ini sahaja untuk mendaftar sebagai dropship kami.

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan atau cadangan, sila tinggalkan mesej anda diruangan yang disediakan.

Apa Pendapat Anda? Sila tinggalkan komen di bawah ini

Facebook Comments

Hashtag : #TidurNyenyak #deepsleep #pakartidur #tidur #dasabdulglobal #bantalhotel #bantaldag #usahawandag #dag #dagpillow #dropshipdag #zeromodal #teamdag #hotel7bintang #mudahnyaberniagabersamaDAG #DAGbringComfortHome #bantalhotel #bantaldag #dasabdulglobal #usahawandag #bestpillow #kisahssahwanDAG #dag ##kerjayanDAG #tipsUsahawanDAG #Insomnia #tipspenjagaanBANTAL #kesihatanTIDUR #bantal #pillow

Share this post with your friends

Pay Day Special Hadiah Untuk Anda!

Anda sedang mencari set comforter berkualiti tinggi dengan harga super duper murah??? Inilah peluang anda untuk menyerlahkan lagi sisi kamar tidur anda dengan comforter 700

Lebih Besar Lebih Banyak Serap Air!

Lebih besar lebih banyak boleh serap air! Haaa ramai yang mencari-cari tuala yang besar dan berkualiti tinggi kan. Disebabkan itu DAG tampil mengeluarkan tuala terbaharu

Peluk Bantal Sumbang Kesihatan Yang Baik

Jika anda seorang yang suka tidur memeluk bantal, ia bukan sahaja menjadikan tidur kita lebih selesa. Bersyukurlah kerana ia memberi impak yang baik kepada kesihatan

Sila masukan Alamat Emel anda serta nama anda untuk kami info Blog kami terkini di emel anda.

Produk

Reseller

Hubungi

DAG menjadi Jenama Top di Asia dalam produk kelengkapan tidur berkualiti hotel taraf antarabangsa.

Since 2016 - 2021 © Das Abdul Global Sdn. Bhd. All Rights Reserved