fbpx

BEST PILLOW MALAYSIA ( BANTAL DAG TERBAIK DI MALAYSIA ) , BANTAL HOTEL 7 BINTANG , BANTAL MALAYSIA , BANTAL IMPIAN SELURUH MALAYSIA

Hashtag : #TidurNyenyak #deepsleep #pakartidur #tidur #dasabdulglobal #bantalhotel #bantaldag #usahawandag #dag #dagpillow #dropshipdag #zeromodal #teamdag #hotel7bintang #mudahnyaberniagabersamaDAG #DAGbringComfortHome #bantalhotel #bantaldag #dasabdulglobal #usahawandag #bestpillow #kisahssahwanDAG #dag ##kerjayanDAG #tipsUsahawanDAG #Insomnia #tipspenjagaanBANTAL #kesihatanTIDUR #bantal #pillow

Nak Sihat, Nak Cantik? Jangan Sayang Duit Beli Bantal Baharu

Sekadar bertanya, bila kali terakhir anda tukar bantal lama dengan yang baharu?

Tahukah anda, bantal pun ada tempoh luput?

Kebiasaannya, tempoh luput bantal adalah dua bulan. Namun ia juga bergantung kepada beberapa ciri-ciri fizikal yang lain.

Kenapa perlu tukar bantal?

Anda tak sedar. Sebenarnya, bantal antara penyumbang utama kepada kualiti kesihatan anda.

Memandangkan ia digunakan setiap hari, ia harus sentiasa berada di dalam keadaan bersih dan bebas kotoran.

Ia penting dalam memastikan anda mendapat tidur yang berkualiti dan selesa.

Oleh itu, jika anda menukar bantal secara rutin ia berupaya memastikan bantal anda sentiasa bersih dan terhindar dari menjadi tempat pembiakan bakteria yang boleh menjadi penyebab kepada masalah kesihatan kelak.

Selain bersih, postur bantal juga penting. Jika fizikal bentuk bandal mula berubah, ia akan memberi tekanan kepada tubuh.

Menurut laporan Impiana, secara tidak langsung, badan anda jadi tidak selesa dan bukan sahaja menjadi punca kepada gangguan kesihatan, malah kualiti tidur.

Selain itu juga, jika bantal anda mempunyai lima faktor ni, ia harus diganti walaupun baru sahaja dibeli:

1. Setiap kali bila bangun tidur anda mengalami sakit leher, kekejangan otot di bahagian bahu dan mengalami kesukaran tidur lena kerana sakit kepala.

2. Tiba-tiba terdapat alahan yang berulang-ulang seperti mata berair, hidung dan tekak gatal, ruam panas dan sebagainya.

3. Jika warna bantal yang putih bertukar menjadi kekuningan atau berbintik hitam di permukaannya akibat kesan peluh, air liur, habuk dan sebagainya.

4. Apabila bentuk bantal berubah dan bau hapak yang tidak hilang walaupun selepas mencucinya.

5. Jika tiba-tiba muka, leher atau badan anda naik jerawat padahal sebelum ini anda jarang atau tidak pernah mengalami masalah jerawat.

Terperanjat kan?

Haa jika anda perlukan bantal baharu, istimewa untuk bulan Syawal in, DAG menawarkan promosi dengan pembelian combo (2 biji H-Class Pro) hanya berharga RM90 sahaja berbanding harga asal iaitu RM126.

 

 

Bukan itu sahaja promosi kali ini juga menawarkan penjimatan hebat dengan combo empat biji H-Class Pro dengan harga RM152 sahaja!

Hubungi usahawan DAG yang terdekat dengan anda untuk pembelian atau terus ke hotline DAG.

Alami tidur yang nyenyak seperti di hotel 7 bintang!

Apa Pendapat Anda? Sila tinggalkan komen di bawah ini

Facebook Comments

Hashtag : #TidurNyenyak #deepsleep #pakartidur #tidur #dasabdulglobal #bantalhotel #bantaldag #usahawandag #dag #dagpillow #dropshipdag #zeromodal #teamdag #hotel7bintang #mudahnyaberniagabersamaDAG #DAGbringComfortHome #bantalhotel #bantaldag #dasabdulglobal #usahawandag #bestpillow #kisahssahwanDAG #dag ##kerjayanDAG #tipsUsahawanDAG #Insomnia #tipspenjagaanBANTAL #kesihatanTIDUR #bantal #pillow

Share this post with your friends

Keluarga Malaysia Bawa Semangat Bersatu

Menjelang sambutan hari kemerdekaan atau hari kebangsaan Malaysia, antara perkara utama yang menjadi perhatian seluruh rakyat Malaysia pastinya tertumpu kepada reka bentuk logo dan juga

Jimat RM30 Sehingga 31 Ogos Ini

Berbaki 10 hari lagi sebelum peluang untuk anda mendapatkan tuala dengan harga diskaun berakhir. Penjimatan sehingga RM30 bagi setiap dua helai tuala dengan keupayaan serapan

Penat Jalan, Singgah Lepak Di Booth DAG

Pameran Pertanian, Hortikultur dan Agropelancongan Malaysia (MAHA) 2022 mula membuka tirai bermula 4 Ogos lalu menerima sambutan yang amat menggalakkan. Pameran dwitahunan yang kali terakhir

Sila masukan Alamat Emel anda serta nama anda untuk kami info Blog kami terkini di emel anda.

DAG menjadi Jenama Top di Asia dalam produk kelengkapan tidur berkualiti hotel taraf antarabangsa.

Since 2016 - 2022 © Das Abdul Global Sdn. Bhd. All Rights Reserved