Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Musim Berkhatan Dah Tiba, Apa Yang Ibubapa Perlu Tahu?

Musim berkhatan telah tiba. Kebiasaannya musim cuti sekolah hujung tahun menjadi pilihan ibu bapa yang mempunyai anak lelaki untuk menyempurnakan tanggungjawab sebagai muslim.

Ditambah pula masih ramai ibu bapa yang berkerja dari rumah (WFH) dan ini memberi peluang bagi ibu bapa untuk menjadi ‘jururawat’ dan memberi tumpuan  menjaga anak-anak dalam tempoh penyembuhan dan pemulihan berkhatan.

Bagaimanapun bagi menjamin keselesaan anak-anak dalam menghadapi tempoh penyembuhan itu, anda juga perlu menitikberatkan beberapa perkara untuk membantu mempercepatkan proses bagi anak-anak.

Kredit foto: amazingnara.com

Selain penjagaan luka yang berkesan, anda juga dinasihatkan untuk menyediakan ruang dan tempat tidur yang selesa.

Ini kerana anak anda mungkin akan menghabiskan banyak masa dengan berbaring kerana tidak boleh bergerak untuk beberapa ketika terutamanya beberapa hari pertama selepas berkhatan.

Kredit foto: Klinik Dr Najwa

 

Oleh itu kami sarankan beberapa jenis bantal untuk kegunaan anak anda setika tempoh itu.

H-Classic atau King yang mempunyai ketinggian sederhana mampu memberi keselesaan yang lama khususnya bagi kanak-kanak.

King secara amnya mempunyai tekstur lembut dengan isian microgel yang membolehkan kepala anak anda tidak lenguh dan tidak panas meskipun berbaring dalam tempoh yang lama.

Kerdit foto: HMetro

Ia juga mempunyai ciri-ciri yang mampu memerangkap haba selain kelembutan fabrik diperbuat daripada fiber sintetik yang hampir sama dengan sutera.

Selain itu H-Classic juga mempunyai ciri-ciri bantal yang gebu dengan ketinggian sederhana yang sesuai untuk kanak-kanak.

Ia juga sangat selesa dan tidak panas selain mudah dicuci dan dijaga.

Umum tahu prosos penyembuhan selepas opeasi berkhatan mungkin mengambil masa beberapa hari, jadi pentingnya pemilihan bantak yang tidak memerangkap lembapan seperti habuk dan peluh yang sebabkan bantal menjadi lembab, busuk, gatal dan tekstur dalaman menjadi lembik.

Selain itu H-Classic juga mempunyai ciri-ciri tidak berdebu dan anti alergik.

Oleh itu bagi anda yang merancang untuk menyempurnakan tuntutan berkhatan bagi anak lelaki anda, pilihan produk DAG mungkin boleh membantu anda.

Selamat berkhatan adik-adik!

 

Baca: Bonus! Personal Branding Mampu Jenamakan Produk?

Musim Berkhatan Dah Tiba, Apa Yang Ibubapa Perlu Tahu?

Promosi Terkini !!

Apa Pendapat Anda? Sila tinggalkan komen di bawah ini

Facebook Comments

Hashtag : #TidurNyenyak #deepsleep #pakartidur #tidur #dasabdulglobal #bantalhotel #bantaldag #usahawandag #dag #dagpillow #dropshipdag #zeromodal #teamdag #hotel7bintang #mudahnyaberniagabersamaDAG #DAGbringComfortHome #bantalhotel #bantaldag #dasabdulglobal #usahawandag #bestpillow #kisahssahwanDAG #dag ##kerjayanDAG #tipsUsahawanDAG #Insomnia #tipspenjagaanBANTAL #kesihatanTIDUR #bantal #pillow

Share this post with your friends

Keluarga Malaysia Bawa Semangat Bersatu

Menjelang sambutan hari kemerdekaan atau hari kebangsaan Malaysia, antara perkara utama yang menjadi perhatian seluruh rakyat Malaysia pastinya tertumpu kepada reka bentuk logo dan juga

Jimat RM30 Sehingga 31 Ogos Ini

Berbaki 10 hari lagi sebelum peluang untuk anda mendapatkan tuala dengan harga diskaun berakhir. Penjimatan sehingga RM30 bagi setiap dua helai tuala dengan keupayaan serapan

Penat Jalan, Singgah Lepak Di Booth DAG

Pameran Pertanian, Hortikultur dan Agropelancongan Malaysia (MAHA) 2022 mula membuka tirai bermula 4 Ogos lalu menerima sambutan yang amat menggalakkan. Pameran dwitahunan yang kali terakhir