Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Meriahkan Malam Raya Anda Dengan 5 Aktiviti Ini

Yeayyy esok raya!

Kemeriahan hari raya pada tahun ini pasti berbeza dengan sebelum ini. Suara anak- anak kecil menjerit menambah lagi suasana indah di hari raya.

Apa pun jom kita checkout aktiviti best malam raya!

1. Takbir Raya

Takbir hari raya adalah amalan sunat yang disyariatkan apabila terbenamnya matahari pada malam raya, iaitu bermula masuk waktu Maghrib 1 Syawal sehinggalah ke takbiratulihram bagi solat Aidilfitri. Perbanyakkanlah takbir sepanjang malam itu.

2. Kemas Rumah

Persiapan kali ini mungkin berbeza dengan tahun sebelum ini. Yelah adik beradik semua berkumpul bersama, meriahnya tidak terkira.

Pasang langsir, kemas rumah, kemas halaman rumah dan pelbagai lagi aktiviti boleh dibuat bersama.

3. Persiapan Makanan dan Pakaian

Biasanya kaum ibu akan mula membuat persiapan untuk makan di pagi Aidilfitri – bermula malam sehingga pagi.

Merewang sambil bersembang, haaa kan semua balik kampung. Dah lama kat adapur tu, jangan pula lupa masukkan kuih raya dalam balang ye.

Oppsss baju raya dah gosok ke?

4. Bermain Bunga Api

Kemeriahan malam raya lebih dirasai dengan dentuman mercun dan nyalaan bunga api yang dimain ketika ini. Bukan sahaja kanak kanak yang bermain malah kaum bapa dan mereka yang dewasa pun pasti akan main bersama! Pasti bingit tetapi itulah yang akan memeriahkan lagi suasana malam raya!

5. Bakar Lemang Woiii

Haa ini adalah aktiviti paling best! Sambil tengok gelagat anak-anak main bunga api, kaum ibu pula di dapur dan kaum ayah semestinya bakar lemang!

Biasanya bakar lemang ni mengambil masa yang lama untuk disiapkan namun begitu bila bekerja secara beramai-ramai ni terasa seperti sekejap je. Indahnya raya!

Kami di DAG juga mengambil kesempatan ini mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri buat semua muslimin dan muslimat di seluruh dunia.

Anda pulang dengan tenang, raya selesa bersama DAG.

 

 

 

Meriahkan Malam Raya Anda Dengan 5 Aktiviti Ini

Promosi Terkini !!

Apa Pendapat Anda? Sila tinggalkan komen di bawah ini

Facebook Comments

Hashtag : #TidurNyenyak #deepsleep #pakartidur #tidur #dasabdulglobal #bantalhotel #bantaldag #usahawandag #dag #dagpillow #dropshipdag #zeromodal #teamdag #hotel7bintang #mudahnyaberniagabersamaDAG #DAGbringComfortHome #bantalhotel #bantaldag #dasabdulglobal #usahawandag #bestpillow #kisahssahwanDAG #dag ##kerjayanDAG #tipsUsahawanDAG #Insomnia #tipspenjagaanBANTAL #kesihatanTIDUR #bantal #pillow

Share this post with your friends

Keluarga Malaysia Bawa Semangat Bersatu

Menjelang sambutan hari kemerdekaan atau hari kebangsaan Malaysia, antara perkara utama yang menjadi perhatian seluruh rakyat Malaysia pastinya tertumpu kepada reka bentuk logo dan juga

Jimat RM30 Sehingga 31 Ogos Ini

Berbaki 10 hari lagi sebelum peluang untuk anda mendapatkan tuala dengan harga diskaun berakhir. Penjimatan sehingga RM30 bagi setiap dua helai tuala dengan keupayaan serapan

Penat Jalan, Singgah Lepak Di Booth DAG

Pameran Pertanian, Hortikultur dan Agropelancongan Malaysia (MAHA) 2022 mula membuka tirai bermula 4 Ogos lalu menerima sambutan yang amat menggalakkan. Pameran dwitahunan yang kali terakhir