fbpx

BEST PILLOW MALAYSIA ( BANTAL DAG TERBAIK DI MALAYSIA ) , BANTAL HOTEL 7 BINTANG , BANTAL MALAYSIA , BANTAL IMPIAN SELURUH MALAYSIA

Hashtag : #bantalhotel #bantaldag #dasabdulglobal #usahawandag #bestpillow #kisahssahwanDAG #dag ##kerjayanDAG #tipsUsahawanDAG #Insomnia #tipspenjagaanBANTAL #kesihatanTIDUR #bantal #pillow

Pengenalan Syarikat Pengeluar Bantal DAG

DAS ABDUL GLOBAL SDN BHD (DAG) telah ditubuhkan pada 24 Februari 2016 di Parit Raja, Johor. Syarikat ini dimiliki sepenuhnya oleh Tuan Das Abdul selaku Chief Executive Officer dan isterinya, Puan Sapinah Muhammad selaku Co Founder Managing Director. Car booth Sale menjadi platform pertama beliau menjual bantal bersama isteri di pasar malam Parit Raja Johor. Idea tercetus selepas beliau membaca posting daripada Dr. Azizan Osman yang juga merupakan mentor pemasaran No 1 Asia, memberikan info untuk berniaga apa yang ada ditangan ketika itu, dan hanya bantal sahaja ada ditangan beliau. Sehingga kini, DAG telah menjual sebanyak 1 Juta unit bantal dan mempunyai lebih 2,000 ejen di seluruh Malaysia.

Misi

 • Melahirkan 10000 usahawan DAG® yang konsisten dan berjaya
 • Mempunyi 5000 usahawan DAG® yang buat full time dan main income
 • DAG® menjadi insititiusi pembelajaran usahawan online dan offline 
 • DAG® mempunyi sistem Reseller yg paling mudah, cepat, pantas.
 • DAG menjadi platform melahirkan jutawan online dan offline
  Menyediakan Marketing yang cukup dan berkesan kepada usahawan DAG® 
 • Pastikan minimum simpanan usahawan DAG RM 30,000 cash
 • Business DAG® mampu berikan minimum income bersih RM5000.00 sebulan

Visi

DAG menjadi jenama, kelengkapan bilik tidur berkualiti tinggi milik bumiputera yg paling dikenali dan dipercayai seluruh Asia.

Kata-Kata Aluan

Alhamdulillah, syukur ke hadrat Allah SWT, Das Abdul Global Sdn Bhd (DAG) yang bermula pada tahun 2016, di car boot sale kini telah berjaya meraih jualan bantal sehingga ratus ribu sebulan. Ini semua takkan terjadi tanpa doa dan usaha, serta sokongan daripada orang sekeliling terutama sekali, isteri tersayang, Puan Sapinah.

Pada awalnya, perniagaan saya tidak lah semudah yang disangka kerana saya meninggalkan zon selesa saya dan mengambil keputusan untuk berhenti kerja sebagai seorang Jurutera Awam. Dari situ saya bertindak untuk menghadiri program Richworks demi memperkasa perniagaan bantal ini.

Das Abdul Global kini dapat terbentuk menjadi sebuah perniagaan yang berjaya dan makin berkembang hari demi hari sehingga lah kami telah berjaya menjual lebih dari 900 000 biji bantal di Singapura, Brunai, Indonesia dan seluruh Malaysia . DAG juga membuka peluang kepada semua untuk menjadi ‘Usahawan DAG’ kerana saya berniat ingin membantu mereka dari segi taraf hidup serta ekonomi. Alhamdulillah, kini mempunyai lebih daripada 2000 orang yang berdaftar sebagai ushawan DAG..

.Saya ingin merakamkan ucapan setinggi-tinggi penghargaan buat keluarga saya atas sokongan yang sentiasa diberi, Dr Hj Azizan Osman dan team Richworks atas tunjuk ajar dan didikan mereka, team-team saya di HQ dan juga para Usahawan DAG kerana telah memberi sepenuh kepercayaan kepada saya. Tanpa mereka, Das Abdul Global tidak akan wujud pada hari ini.

Tuan Das Abdul – CEO DAG SDN. BHD

Latar Belakang Pengarah

Managing Director

Puan Sapinah Muhammad merupakan Co-Founder serta isteri kepada Tuan Das Abdul. Mempunyai Ijazah dalam bidang kejuruteraan awam Universiti Tun Hussein Onn (UTHM) .Beliau mula mendapat pengalaman awal bekerja di sebuah syarikat kontraktor di Kuala Lumpur sebagai Jurutera Awam. Setelah berkahwin dengan Tuan Das Abdul pada tahun 2012, beliau mula menetap di Kelantan dan membantu Tuan Das Abdul dalam bisnes pengurusan hotel serta resort. Selain dari pengalaman sebagai jurutera serta pengurusan hotel,

Puan Sapinah juga mempunyai pengalaman lebih 5 tahun dalam bisnes jualan langsung yang banyak membantu beliau dalam pengurusan bisnes Das Abdul Global kini. Ibu kepada dua orang anak ini sentiasa positif serta komited dalam menjalankan tugasnya sebagai isteri, ibu serta menjadi tulang belakang kepada Das Abdul Global Sdn. Bhd.

CEO - Chief Executive Office

    Tuan Das Abdul merupakan anak kelahiran Negeri Cik Siti Wan Kembang, Kelantan Darul Naim dan mempunyai Ijazah dalam bidang Kejuruteraan Awam, Universiti Tun Hussein Onn (UTHM). Sebaik sahaja tamat pengajian, Tuan Das Abdul mula berkhidmat sebagai Jurutera Awam dalam pembinaan sebuah resort serta pusat latihan di Kelantan. 

Mula terjebak dalam bidang perhotelan apabila beliau di tawarkan untuk menjadi Pengurus kepada resort tersebut. mempunyai pengalaman lebih 8 tahun.Berkahwin dengan Puan Sapinah Muhammad yang juga Co-Founder Das Abdul Global Sdn Bhd pada tahun 2012 dan dikuniakan dua orang cahaya mata. Setelah memulakan bisnes bantal hotel DAG,

 Tuan Das membuat keputusan untuk berguru dengan Mentor Pemasaran No 1 di Asia, Doktor Azizan Osman dan beliau merupakan antara anak didik Dr. Azizan yang berjaya mencapai kemajuan serta keputusan bisnes yang paling cepat. Tuan Das juga merupakan salah seorang Titanium Premier dibawah syarikat Richworks

DAG menjadi Jenama Top di Asia dalam produk kelengkapan tidur berkualiti hotel taraf antarabangsa.

Perjanjian Pesanan Atas Talian

Bagi membolehkan anda meneruskan transaksi, anda perlulah membaca serta menerima terma dan syarat-syarat di bawah dengan memilih SAYA BERSETUJU dan klik TERUSKAN: –

 1. Anda hendaklah memastikan & mengesahkan produk beserta kuantiti yang dipesan, alamat penghantaran, nombor telefon, cara penghantaran & kaedah pembayaran yang dipilih oleh anda adalah betul & tepat mengikut pengesahan pesanan.
 2. Semasa anda mengesahkan pesanan, anda perlulah membenarkan syarikat untuk mengecaj kad kredit/debit anda untuk pembayaran pesanan yang telah dibuat, jika anda memilih untuk menggunakan kad kredit sebagai cara pembayaran anda.
 3. Anda bersetuju untuk membayar caj Pengendalian (pengeposan, caj pemprosesan, dan lain-lain) seperti yang tertera di dalam invois syarikat.
 4. Selepas anda mengesahkan pesanan, anda perlu bersetuju bahawa pesanan atas talian anda adalah MUKTAMAD dan TIDAK boleh diubah, dipadam atau ditukar dengan produk lain.
 5. Anda telah bersetuju dengan jadual penghantaran berikut:

  Jika pesanan telah disahkan, ia akan dihantar kepada anda mengikut tempoh seperti berikut :

  1. Daerah setempat dan kawasan bandar; jangkaan limit 4-5 hari bekerja dari tarikh pesanan.
  2. Daerah luar kawasan & Sabah/Sarawak/Labuan; jangkaan limit 7-10 hari bekerja dari tarikh pesanan.
 6. Sekiranya anda memilih untuk membuat Pengambilan sendiri, anda perlulah mengambil pesanan tersebut (di tempat yang telah anda tentukan semasa membuat pesanan) dalam tempoh 7 hari dari tarikh pesanan dibuat. Sekiranya anda/wakil anda gagal mengambil pesanan dalam tempoh tersebut, maka pesanan anda akan dilupuskan & TIADA pulangan wang dikembalikan.
 7. Apabila anda menerima pesanan dari perkhidmatan kurier mahupun Pengambilan sendiri, pastikan anda memeriksa dengan memastikan produk dan kuantiti yang diterima adalah betul seperti yang dipesan. Anda boleh menghubungi Khidmat Pelanggan dalam tempoh 7 hari dari tarikh resit sekiranya terdapat sebarang percanggahan. Segala percanggahan yang dilaporkan selepas tempoh yang diberikan TIDAK akan dilayan.
 8. Pesanan yang dibuat menerusi atas talian samada menggunakan perkhidmatan kurier ataupun Pengambilan sendiri tidak boleh dipulangkan dan ditukar melainkan produk yang diterima oleh anda tidak menepati pesanan yang dipinta, mempunyai masalah kualiti atau dalam keadaan yang tidak boleh dimakan/digunapakai.

POLISI PEMULANGAN PRODUK-PRODUK ROSAK:

Produk HANYA dibenar untuk dipulangkan sekiranya memenuhi syarat-syarat berikut: –

 1. Isu kualiti yang disebabkan oleh kecacatan pengilangan berdasarkan spesifikasi tertentu yang ditetapkan oleh pihak syarikat.
 2. Produk yang rosak (seperti kemek, bocor, pecah dan sebagainya) semasa proses penghantaran, di mana ianya perlu dilaporkan kepada Khidmat Pelanggan syarikat dalam tempoh 7 hari dari tarikh resit, KECUALI:
  • Kecacatan produk yang disebabkan oleh kecuaian, pengendalian yang tidak betul atau penyimpanan yang tidak baik oleh pengedar/pelanggan.
  • Produk yang telah tamat tempoh.
 3. Produk yang dikembalikan mestilah dalam bungkusan asal dengan kandungannya tidak kurang daripada 80% daripada bungkusan asal.
 4. Pemulangan wang tunai sama sekali TIDAK dibenarkan.