fbpx
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Kisah Aku Dan Bantal

Kisah Aku Dan Bantal


Last year hujung Jun 2016. Seminggu sebelum Raya Aidilfitri. Aku ternampak sorang rakan FB post jual bantal hotel.Emm..rare fikirku. Masa tu aku mmg tgh takde jual apa.. sbb baru je frust dari jual tudung yg hot satu masa dulu tu!

Aku hubungi kawan saya tu dan cakap aku nak jual bantal. Lps dia bagi detail semua..aku pun try up kt FB. Sadisnya takde sapa pun yg nak..haha. aku frust n takmau dah niaga.
Sebulan lps tu.. ujung July 2016.. tiba tiba saja kawan sesama Masscom dulu contact kata nak bantal. 6 biji terus. Woow dalam hati aku. Tp aku mn ada bantal. Dah sudah mana nk dpt stok ni. Aku cuba contact kawan FB aku yg dulu tu..nak stok..haha..tp alhamdulillah dia tak ckup stok. Dia suruh aku contact HQ terus. Alhamdulillah rezki aku lady boss layan kan aku. Masa tu kena ambik stok 50pcs terus. Aku pikir alamak mn nak carik modal ni. Aku pun ajak la sorg member aku dr ex bank dulu..dia setuju share.So aku pun mula lah up kat fb.. mungkin dah ditakdirkan aku utk jual bantal alhamdulillah aku dpt order 75pcs dlm masa beberapa hari tu. Aku minta up order lg dari lady boss. Syukur dpt juga selit.

” Sejak dari tu aku mmg terus je meniaga ni tak pandang belakang “

Sejak dari tu aku mmg terus je meniaga ni tak pandang belakang dah. Masa tu husbnd tak peduli sgt pun..dia lynkn je apa aku nk buat ni. Sejak dari tu beberapa rakan aku contact nk jd ejen bantal juga. Wow..menarik ni. Aku ingat aku nak niaga sendiri tapi ada plak yg nk join aku. Maka terhasil lah #TEAMNYZA..
Apa yg paling menarik dlm berbisnes ni. . Spjg pregnant Darwin sehingga nk bersalin aku tak pnh lemah smgt malahan ikut je setiap kali nk ambik stok. Tu yang Darwin gebu gebas cam bantal DAG. hihi.. Duit bill hospital masa bersalin pun 80% adalah duit bantal ni tau.

Seronok berbisnes bantal ni. Bila dpt bg org lain peluang bisnes juga. . Ya Allah mmg aku seronok!
Duit kereta pun mmg bayar pakai duit niaga bantal tau. Syukur!
Sekarang da setahun 4 bulan aku ngn DAG. Syukur #TEAMNYZA makin berkembang. Aku punya 5 PR dan berpuluh reseller termasuk anak cucu semua.
Memang aku tak pernah impi kan pun nak jadi gini. Fikir dulu nak jual bantal sebab rare je. Allah bagi aku jadikan jual bantal sumber pendapatan utama. Syukur.


Terima kasih terutama buat lady boss yg melayan aku satu masa dahulu n bagi peluang untuk aku! Walaupun kita tak pernah kenal dulu.
Terima kasih bos atas support terutama kpd #TEAMNYZA.
I love to be a part of DAG family.

Ikhlas
MamaNyza

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Hashtag : #bantalhotel #bantaldag #dasabdulglobal #usahawandag #bestpillow #kisahssahwanDAG #dag ##kerjayanDAG #tipsUsahawanDAG #Insomnia #tipspenjagaanBANTAL #kesihatanTIDUR #bantal #pillow

Share this post with your friends

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sila masukan Alamat Emel anda serta nama anda untuk kami info Blog kami terkini di emel anda.

Produk

Reseller

Hubungi

2019 © Das Abdul Global Sdn. Bhd. All Rights Reserved