Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Keriangan Berganda Buat Warga Buruh

Hari Pekerja tahun ini dirai dalam keriangan berganda setelah beberapa tahun menyambut secara sederhana disebabkan pandemik Covid 19.

Terbaharu, kerajaan meluluskan pelaksanaan kadar gaji minimum baharu RM1,500 mulai 1 Mei ini.

Perdana Menteri, Ismail Sabri Yaakob, berkata langkah itu diambil selepas mengambil kira kos sara hidup rakyat yang semakin meningkat.

Kementerian Sumber Manusia dan Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi diarah berbincang bagi membolehkan syarikat dan perusahaan seumpamanya menangguhkan perkara itu.

Pengumuman itu dilihat sebagai satu hadiah bagi mereka yang benar-benar memerlukan. Lebih-lebih lagi beraya dalam suasana raya bersama keluarga.

Keriagan berganda apabila buat pertama kalinya selepas dua tahun, rakyat Malaysia kini sudah boleh menyambut Hari Raya bersama keluarga.

Kali terakhir gaji minimum dinaikkan pada 1 Feb 2020, dengan kenaikan RM100 daripada RM1,100 kepada RM1,200 sebulan, ketika pembentangan Bajet 2020.

Kami team DAG dan seluruh warga reseller DAG mengucapkan Selamat Hari Buruh buat semua.

Oh ye, sebelum itu jangan lupa Kempen Tukar Bantal hanya berbaki 10 hari lagi.

Tukar bantal anda sekarang.

4 biji bantal lama = 2 biji bantal baharu DAG!

 

Keriangan Berganda Buat Warga Buruh

Promosi Terkini !!

Apa Pendapat Anda? Sila tinggalkan komen di bawah ini

Facebook Comments

Hashtag : #TidurNyenyak #deepsleep #pakartidur #tidur #dasabdulglobal #bantalhotel #bantaldag #usahawandag #dag #dagpillow #dropshipdag #zeromodal #teamdag #hotel7bintang #mudahnyaberniagabersamaDAG #DAGbringComfortHome #bantalhotel #bantaldag #dasabdulglobal #usahawandag #bestpillow #kisahssahwanDAG #dag ##kerjayanDAG #tipsUsahawanDAG #Insomnia #tipspenjagaanBANTAL #kesihatanTIDUR #bantal #pillow

Share this post with your friends

Keluarga Malaysia Bawa Semangat Bersatu

Menjelang sambutan hari kemerdekaan atau hari kebangsaan Malaysia, antara perkara utama yang menjadi perhatian seluruh rakyat Malaysia pastinya tertumpu kepada reka bentuk logo dan juga

Jimat RM30 Sehingga 31 Ogos Ini

Berbaki 10 hari lagi sebelum peluang untuk anda mendapatkan tuala dengan harga diskaun berakhir. Penjimatan sehingga RM30 bagi setiap dua helai tuala dengan keupayaan serapan

Penat Jalan, Singgah Lepak Di Booth DAG

Pameran Pertanian, Hortikultur dan Agropelancongan Malaysia (MAHA) 2022 mula membuka tirai bermula 4 Ogos lalu menerima sambutan yang amat menggalakkan. Pameran dwitahunan yang kali terakhir