Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Jom Ketahui Personaliti Anda Daripada Gaya Tidur Bersama Bantal!

Ada apa dengan bantal?

Haa kalau korang nak tidur mesti perlukan bantal kan? Tapi tahukan korang, penggunaan bantal ketika tidur juga memainkan peranan dalam menentukan personaliti korang.

Tetapi rahsia disebalik bantal yang kita gunakan untuk tidur ada pelbagai tafsiran tentang sifat dan perwatakan seseorang.

 

1. Memeluk bantal

Mereka yang memeluk bantal sebenarnya berjiwa seni dan mempunyai penghargaan yang tinggi terhadap karya lukisan muzik dan sastera.

Perasaan mereka halus dan berjiwa romantik. Mereka juga sangat prihatin terhadap kesusilaan.

 

2. Menggunakan banyak bantal

Mereka ini adalah individu yang kurang keyakinan diri dan memerlukan banyak pendamping di sekeliling.

Golongan ini biasanya jarang membuat keputusan sendiri, sebaliknya mendapatkan pandangan orang lain terlebih dahulu sebelum memutuskan sesuatu.

 

3. Tidur dengan satu bantal

Korang yang tidur dengan satu bantal biasanya lebih easy going, bukan jenis yang mengada-ngada dan boleh menerima keadaan seadanya.

Realistik dan membuat keputusan berdasarkan fikiran logik dan tidak bersandarkan nafsu semata-mata. Kata orang, lebih pandai berdikari dan tidak mengharapkan orang lain.

 

4. Meletakkan bantal di bawah kaki

 

Dah letak bantal kat kaki, apa pandangan korang? Mereka ni sebenarnya ditafsirkan mempunyai sifat kurang baik.

Seorang yang jarang bergaul dengan orang ramai. Boleh dikatakan seorang yang egois. Selain itu, mereka suka tempuh jalan yang pintas untuk capai cita-cita dan tidak suka berusaha lebih.

 

5. Tidur tanpa bantal

Memiliki sifat percaya diri yang sangat tinggi. Kadangkala sifat percaya diri ini akirnya membawa kepada sifat ego.

Jadi berdasarkan kelima-lima ini, anda tergolong dalam yang mana dan betulkah menggambarkan perwatakan anda?

 

Sumber: PanduanPercuma

 

Jom Ketahui Personaliti Anda Daripada Gaya Tidur Bersama Bantal!

Promosi Terkini !!

Apa Pendapat Anda? Sila tinggalkan komen di bawah ini

Facebook Comments

Hashtag : #TidurNyenyak #deepsleep #pakartidur #tidur #dasabdulglobal #bantalhotel #bantaldag #usahawandag #dag #dagpillow #dropshipdag #zeromodal #teamdag #hotel7bintang #mudahnyaberniagabersamaDAG #DAGbringComfortHome #bantalhotel #bantaldag #dasabdulglobal #usahawandag #bestpillow #kisahssahwanDAG #dag ##kerjayanDAG #tipsUsahawanDAG #Insomnia #tipspenjagaanBANTAL #kesihatanTIDUR #bantal #pillow

Share this post with your friends

Keluarga Malaysia Bawa Semangat Bersatu

Menjelang sambutan hari kemerdekaan atau hari kebangsaan Malaysia, antara perkara utama yang menjadi perhatian seluruh rakyat Malaysia pastinya tertumpu kepada reka bentuk logo dan juga

Jimat RM30 Sehingga 31 Ogos Ini

Berbaki 10 hari lagi sebelum peluang untuk anda mendapatkan tuala dengan harga diskaun berakhir. Penjimatan sehingga RM30 bagi setiap dua helai tuala dengan keupayaan serapan

Penat Jalan, Singgah Lepak Di Booth DAG

Pameran Pertanian, Hortikultur dan Agropelancongan Malaysia (MAHA) 2022 mula membuka tirai bermula 4 Ogos lalu menerima sambutan yang amat menggalakkan. Pameran dwitahunan yang kali terakhir