Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ikut Jejak Mereka, Miliki Kedai Bantal Dengan Keuntungan Berpuluh Ribu!

Siapa sangka daripada seorang rumah kini bergelar usahawan bantal dan mampu mempunyai sebuah kedai sebaris dengan jenama terkenal di Kajang!

Salmiah Ismail, 35, mulanya tidak menjangka rezekinya dalam perniagaan bantal semakin mencurah apabila berjaya menyewa kedai ketiganya dalam tempoh masa yang singkat.

Bermula sejak empat tahun lalu, Salmiah hanya menjual secara online. Bagaimanapun dengan bantuan dan dorongan daripada CEO, Tuan Das Abdul, Salmiah kini mampu menjana pendapatan sehingga ribuan ringgit setiap bulan.

Salmiah Ismail membuktikan bahawa suri rumah juga mampu berjaya dan menjana pendapatan puluhan ribu ringgit sebulan.

“Sekarang Kak Miah sedang dalam proses untuk mengembangkan bisnes dan mencari kakitangan untuk membantu saya menguruskan kedai,” katanya ketika dihubungi

Lain pula ceritanya bagi Asril Hakimi, bekas jurutera itu mengambil keputusan untuk memberi sepenuh perhatian kepada perniagaan bantal selepas diberhentikan kerja.

Asril yang bakal memulakan operasi kedai berkonsepkan santai di Segamat berkata premis itu akan dijadikan pusat jualan serta setor penyimpanan bantal bagi membolehkan pelanggan datang secara ‘walk in’.

Berbaloi! Pasangan Asril dan Zawani yang sanggup meninggalkan kerjaya mereka kini mampu tersenyum dengan pencapaian mereka hari ini.

Asril sebelum ini merupakan pesaing sengit Raja Izni Munirah Omar, yang namanya sering kali menjuarai carta Top Sale saban bulan dan pernah mencapai jualan sebanyak RM26,000 sebulan.

Dia juga bekerjasama dengan isterinya, Zawani Rosman yang juga bekas perunding kewangan yang sanggup meninggalkan kerjaya bagi memberi tumpuan sepenuhnya terhadap perniagaan mereka.

Bagi Farid Izuandy atau mesra dipanggil Bob Melaka, impiannya untuk membina sebuah kedai bantal di Melaka kini menjadi kenyataan.

Yakin dengan jenama DAG membuatkan Bob semakin berani membina empayar bantalnya di Melaka.

Bob yang merupakan ahli perniagaan sepenuh masa sebelum ini berkata kedai bantal pertama di Melaka dibina di Banchang berdekatan Perigi Hang Tuah.

Jelasnya sejak setahun yang lalu, kewangannya semakin stabil kerana hasil jualan bantal dia mampu membayar beberapa komitmen tanpa menyentuh duit hasil perniagaannya yang lain.

Dalam tempoh mendalami ilmu menjual bantal, Bob berkata dia kini mempunyai empat kiosk bantal termasuk tapak CBS di Melaka.

Selain itu, Fatimah Mohd Nor juga boleh menarik nafas lega apabila usahanya selama hampir dua tahun kini membuahkan hasil.

Pasangan suami isteri, Fatimah dan Asmadi kini sedang mengorak langkah membesarkan lagi legasi perniagaan mereka. Bermula sebagai dropship dan kini mempunyai kedai bantal sendiri!

Mempunyai sebuah kedai bantal di Bandar Tiram, Johor, Fatimah atau lebih dikenali dengan panggilan Anoy kini menjalankan perniagaan dengan suaminya, Asmadi Ahamadon yang juga usahawan DAG.

Mula bergerak sebagai dropship dan menjalankan CBS di sekitar Bandar Tiram, Anoy sebelum ini mengakui bahawa perniagaannya itu pada awalnya tidak mendapat restu si suami.

Bagaimanapun melihat potensi yang ada dalam perniagaan bantal, suaminya, Asmadi semakin yakin dan memutuskan untuk berhenti kerja dan menjalankan perniagaan itu bersama Anoy.

Lebih mengembirakan, pasangan itu berjaya mencapai target mereka untuk membuka sebuah kedai jualan bantal di bandar Ulu Tiram dengan pendapatan yang tinggi.

Berusia 72 tahun tidak menghalang Pak Din membina empayar bantalnya sendiri. Jika ditanya apakah win terbesar Pak Din? Jawabnya, sebuah kereta Alza baharu mampu dibeli menggunakan hasil jualan bantal! Hebat bukan?

Ironinya, mereka semua bermula dengan tangan kosong dan modal yang kecil.

Tetapi dengan semangat dan tunjuk ajar yang betul daripada team DAG, mereka sanggup untuk melepaskan kerjaya hakiki demi memberi peluang kepada perniagaan bantal.

Bukan hanya mereka tetapi ramai lagi usahawan DAG yang berjaya menjana pendapatan besar dengan hanya menjual bantal.

DAG kini membuka peluang dengan hanya modal yang rendah untuk permulaan bagi anda yang berminat menyertai keluarga besar DAG.

Grand Master Leader, Raja Izni Munirah menjadi contoh dan inspirasi buat ramai usahawan baharu. Ingin ikut jejak langkah mereka? Sertai DAG sekarang!

Dan bagi anda yang belum mendaftar sebagai usahawan kami, daftar sekarang dan anda mungkin usahawan jutawan yang kami cari.

Manakala bagi anda yang tidak mempunyai modal, kami mengalu-alukan kedatangan anda sebagai dropship kami tanpa sebarang modal.

Malah anda juga akan mendapat coaching dan bahan pemasaran secara percuma. Pelbagai hadiah menarik juga akan diberikan kepada usahawan yang berpotensi.

Jadi, untuk anda yang mahu langsaikan hutang dan komitmen, jom sertai team DAG dan jadi sebahagian daripada usahawan jutawan kami. Klik ini sahaja untuk mendaftar sebagai dropship kami.

Baca: Ambil Semangat Kemenangan Raja Krishna, Kita Pasti Menang Lawan Covid-19!

Kredit foto: The Rover Post

 

 

 

Ikut Jejak Mereka, Miliki Kedai Bantal Dengan Keuntungan Berpuluh Ribu!

Promosi Terkini !!

Apa Pendapat Anda? Sila tinggalkan komen di bawah ini

Facebook Comments

Hashtag : #TidurNyenyak #deepsleep #pakartidur #tidur #dasabdulglobal #bantalhotel #bantaldag #usahawandag #dag #dagpillow #dropshipdag #zeromodal #teamdag #hotel7bintang #mudahnyaberniagabersamaDAG #DAGbringComfortHome #bantalhotel #bantaldag #dasabdulglobal #usahawandag #bestpillow #kisahssahwanDAG #dag ##kerjayanDAG #tipsUsahawanDAG #Insomnia #tipspenjagaanBANTAL #kesihatanTIDUR #bantal #pillow

Share this post with your friends

Keluarga Malaysia Bawa Semangat Bersatu

Menjelang sambutan hari kemerdekaan atau hari kebangsaan Malaysia, antara perkara utama yang menjadi perhatian seluruh rakyat Malaysia pastinya tertumpu kepada reka bentuk logo dan juga

Jimat RM30 Sehingga 31 Ogos Ini

Berbaki 10 hari lagi sebelum peluang untuk anda mendapatkan tuala dengan harga diskaun berakhir. Penjimatan sehingga RM30 bagi setiap dua helai tuala dengan keupayaan serapan

Penat Jalan, Singgah Lepak Di Booth DAG

Pameran Pertanian, Hortikultur dan Agropelancongan Malaysia (MAHA) 2022 mula membuka tirai bermula 4 Ogos lalu menerima sambutan yang amat menggalakkan. Pameran dwitahunan yang kali terakhir