fbpx
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

CARA NAK ‘MAINTAIN’ BANTAL GEBU DAN FLUFFY DI RUMAH

Awal-awal beli bantal gebu dan fluffy tetapi sudah leper? Ini bukanlah sebab material isian bantal ataupun kualiti, ia lebih kepada cara penjagaan bantal di rumah. Walaupun sekarang nak basuh bantal dan bagi gebu senang sahaja dengan hanya campak ke dalam mesin basuh dan pengering di dobi layan diri. Penjagaan bantal selepas pembasuhan juga penting dalam mengekalkan kegebuan bantal.

Seringkali ramai pelanggan yang bertanyakan soalan kepada kami tentang bagaimana nak maintain bantal kasi gebu dan sentiasa fluffy. Meh sini admin nak explain penjagaan bantal selepas basuh:

Step 1
Sentiasa menumbuk atau ‘karate chop’ bantal kita. Iya, sambil-sambil nak ‘pecahkan isian dalaman’ bantal anda, anda pun boleh hilangkan stress dengan melakukan aktiviti (yang nampak macam tak masuk akal) ini. Yes, memang bunyi nya pelik tapi ini merupakan cara efektif dalam memastikan isian bantal tidak tergumpal.

Step 2

Sidaikan di bawah panas terik matahari. Cara ini untuk memastikan bantal anda betul-betul kering dan segala lembapan yang ada di dalam bantal anda terhapus. Cahaya terik matahari juga dapat membantu dalam membasmikan kuman-kuman yang tidak diingini pada bantal anda.

Step 3

Yang ini mungkin ramai tidak tahu – Letak kan dua biji bola tenis (pastikan ia berbajukan stoking) dan campak ke dalam mesin pengering bersama dengan bantal anda. Pastikan kadar panas mesin itu rendah. Nampak pelik tapi cara ini dapat memecahkan isian bantal anda yang tergumpal selepas basuh itu.

Itu sahaja tips admin untuk harini. Walaupun 2 tips di atas ini bunyi aneh, ia dapat membuatkan bantal hotel kita lebih fluffy dan gebu.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Hashtag : #bantalhotel #bantaldag #dasabdulglobal #usahawandag #bestpillow #kisahssahwanDAG #dag ##kerjayanDAG #tipsUsahawanDAG #Insomnia #tipspenjagaanBANTAL #kesihatanTIDUR #bantal #pillow

Share this post with your friends

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Musim Banjir Dah Tiba, Hati- Hati Semua!

Umum tahu dalam mengharungi pandemik Covid-19 ini, musim tengkujuh juga boleh disifatkan sebagai ancaman dalam ekonomi semasa. Khususnya bagi penduduk di negeri di pantai timur

Bantal Sebagai Hadiah? Why Not

Tak tahu nak bagi hadiah apa bila tiba ulang tahun yang tersayang? Jangan bimbang.. dengan DAG semua boleh jadi! Begitu juga dengan hadiah perkahwinan. Selalunya

10 Hari Lagi Gais! Jom Grab Sekarang!

Berbaki 10 hari lagi, promosi hebat sempena bulan perayaan Deepavali akan tamat. Inilah peluang bagi anda untuk merasai sendiri kualiti bantal DAG dengan harga yang

Sila masukan Alamat Emel anda serta nama anda untuk kami info Blog kami terkini di emel anda.

Produk

Reseller

Hubungi

2019 © Das Abdul Global Sdn. Bhd. All Rights Reserved