Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

BPN Dah Masuk? Manfaatkan Sebaiknya Untuk Masa Depan Keluarga Anda

Semalam tular di media sosial mengenai Bantuan Prihatin Nasional (BPN) 2.0 telah dikreditkan dalam akaun bank sebahagian rakyat Malaysia.

Ia dibuktikan dengan kenyataan beberapa pemilik akaun CIMB yang rata-ratanya mendakwa telah menerima wang bantuan berkenaan.

Sebelum ini Kementerian Kewangan menerusi kenyataan berkata bayaran fasa pertama BPN 2.0 berjumlah RM7 bilion akan disalurkan kepada 10.6 juta penerima BPN sedia ada mengikut kategori isi rumah dan individu bujang, secara berperingkat bermula 26 Oktober ini.

Pecahan itu meliputi bayaran fasa pertama BPN 2.0 berjumlah RM4.8 bilion bagi kategori pertama penerima adalah isi rumah B40 yang akan menerima RM1,000.

Manakala selebihnya berjumlah RM500 kepada 3.8 juta kumpulan B40 bujang.

Sekain itu kumpulan ketiga adalah 1.4 juta isi rumah M40 akan menerima RM600 sementara 1.7 juta kumpulan M40 bujang akan menerima RM300.

Bayaran BPN 2.0 akan dibuat dalam dua ansuran, pertamanya pada hujung Oktober dan keduanya pada Januari 2021.

Bagaimanapun, dek kerana pandemik Covid-19 yang semakin memuncak kebelakangan ini, adakah anda merasa cukup dengan bantuan itu?

Bukan menidakkan nilai bantuan, siapa nak bagi duit percuma? tentunya kita bersyukur dan berterima kasih.

Tetapi sebagai individu yang pernah terkesan dengan PKP sebelum ini, bantuan berkenaan perlu digunakan sebaiknya.

Antara inisiatif yang sering digunakan adalah dijadikan modal bagi menjana pendapatan khususnya bagi mereka yang tidak mempunyai gaji tetap.

DAG kini memberi peluang dengan modal yang rendah untuk sama-sama memanfaatkan bantuan BPN kali ini sebagai permulaan untuk ‘menggaji diri sendiri’.

Usah persoal pasal modal. Kami faham!

Kami di DAG sedia membantu anda untuk menjana pendapatan sendiri tanpa modal yang besar.

Malah anda juga akan mendapat coaching dan bahan pemasaran secara percuma. Pelbagai hadiah menarik juga akan diberikan kepada usahawan yang berpotensi.

Usah buang masa lagi, buat pilihan yang bijak dan didik diri anda untuk jadi usahawan yang berjaya.

Jom sertai team DAG dan jadi sebahagian daripada usahawan jutawan kami.Klik ini sahaja untuk mendaftar sebagai usahawan kami.

Baca: “Keluarga saya di Lahad Datu, dah 8 tahun berjauhan” – Taikun Sibu Punya Sebab Kukuh Jual Bantal

 

 

BPN Dah Masuk? Manfaatkan Sebaiknya Untuk Masa Depan Keluarga Anda

Promosi Terkini !!

Apa Pendapat Anda? Sila tinggalkan komen di bawah ini

Facebook Comments

Hashtag : #TidurNyenyak #deepsleep #pakartidur #tidur #dasabdulglobal #bantalhotel #bantaldag #usahawandag #dag #dagpillow #dropshipdag #zeromodal #teamdag #hotel7bintang #mudahnyaberniagabersamaDAG #DAGbringComfortHome #bantalhotel #bantaldag #dasabdulglobal #usahawandag #bestpillow #kisahssahwanDAG #dag ##kerjayanDAG #tipsUsahawanDAG #Insomnia #tipspenjagaanBANTAL #kesihatanTIDUR #bantal #pillow

Share this post with your friends

Keluarga Malaysia Bawa Semangat Bersatu

Menjelang sambutan hari kemerdekaan atau hari kebangsaan Malaysia, antara perkara utama yang menjadi perhatian seluruh rakyat Malaysia pastinya tertumpu kepada reka bentuk logo dan juga

Jimat RM30 Sehingga 31 Ogos Ini

Berbaki 10 hari lagi sebelum peluang untuk anda mendapatkan tuala dengan harga diskaun berakhir. Penjimatan sehingga RM30 bagi setiap dua helai tuala dengan keupayaan serapan

Penat Jalan, Singgah Lepak Di Booth DAG

Pameran Pertanian, Hortikultur dan Agropelancongan Malaysia (MAHA) 2022 mula membuka tirai bermula 4 Ogos lalu menerima sambutan yang amat menggalakkan. Pameran dwitahunan yang kali terakhir