Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Beware! Awasi Anak Anda Daripada Sarang Bakteria Ini

Pernahkan anda terfikir yang anak anda sebenarnya terdedah dengan sarang bakteria yang boleh menyebabkan risiko kematian.

Haa mesti anda tertanya-tanya dari mana datangnya sarang bakteria itu?

Bantal busuk!

Amaran itu ditegaskan oleh seorang doktor perubatan, Dr Redza Zainol yang berkata sarang bakteria berkenaan boleh mengundang pelbagai penyakit.

Tidak dinafikan bantal busuk sememangnya menjadi pilihan kanak-kanak terutamanya ketika mereka rasa kurang selamat malah menjadi habit bagi sesetengah daripada mereka.

Jelas Dr Redza Zainol, ibu bapa tidak boleh memperlekehkan bantal busuk dan tidak boleh memaksa anak-anak meninggalkan tabiat itu.

“Selalu juga saya nasihat mak ayah, tak salah nak ada bantal atau selimut busuk.

“Cuma kenalah basuh selalu.

“Bantal busuk ini sebenarnya mereka gunakan untuk kurangkan rasa tak selamat bila asyik berjauhan dari mak dan ayah.

“Bila dapat peluk dan pegang bantal busuk, terus rasa tenang, selesa dan selamat,” katanya.

Selain itu, bakteria disekitar bantal busuk ini juga boleh mengakibatkan maut yang mengejut khususnya buat golongan kanak-kanak.

Ia adalah disebabkan oleh kondisi bernama Sudden Infant Death Syndrome (SIDS).

Ianya boleh berlaku akibat bahagian muka tertindih atau terhempap dengan bantal – menyebabkan mereka tidak mampu untuk bernafas.

Parents, please beware!

Oh ya, DAG kini mengadakan kempen Tukar Bantal Lama Kepada Bantal Baru DAG sehingga 11 Mei ini.

Bagi anda yang mempunyai bantal lama, busuk, kepam, lembik, leper atau menggunakan bantal yang sama terlalu lama, ayuh tukar bantal anda bersama kami.

4 biji bantal lama = 2 biji bantal baru DAG!

Haaa tunggu apa lagu, hubungi kami sekarang!

Beware! Awasi Anak Anda Daripada Sarang Bakteria Ini

Promosi Terkini !!

Apa Pendapat Anda? Sila tinggalkan komen di bawah ini

Facebook Comments

Hashtag : #TidurNyenyak #deepsleep #pakartidur #tidur #dasabdulglobal #bantalhotel #bantaldag #usahawandag #dag #dagpillow #dropshipdag #zeromodal #teamdag #hotel7bintang #mudahnyaberniagabersamaDAG #DAGbringComfortHome #bantalhotel #bantaldag #dasabdulglobal #usahawandag #bestpillow #kisahssahwanDAG #dag ##kerjayanDAG #tipsUsahawanDAG #Insomnia #tipspenjagaanBANTAL #kesihatanTIDUR #bantal #pillow

Share this post with your friends

Keluarga Malaysia Bawa Semangat Bersatu

Menjelang sambutan hari kemerdekaan atau hari kebangsaan Malaysia, antara perkara utama yang menjadi perhatian seluruh rakyat Malaysia pastinya tertumpu kepada reka bentuk logo dan juga

Jimat RM30 Sehingga 31 Ogos Ini

Berbaki 10 hari lagi sebelum peluang untuk anda mendapatkan tuala dengan harga diskaun berakhir. Penjimatan sehingga RM30 bagi setiap dua helai tuala dengan keupayaan serapan

Penat Jalan, Singgah Lepak Di Booth DAG

Pameran Pertanian, Hortikultur dan Agropelancongan Malaysia (MAHA) 2022 mula membuka tirai bermula 4 Ogos lalu menerima sambutan yang amat menggalakkan. Pameran dwitahunan yang kali terakhir