fbpx
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Bersih Ke Bantal Saya?

Anda rasa bantal anda tidur dekat rumah tu bersih tak? Ok kalau bersih, berapa kali anda basuh dalam masa seminggu, sebulan, atau setahun? Sebelum tu, jap nak tanya, bantal anda boleh basuh ke?

Ok kali ni DAG nak share cara basuh bantal menggunakan 5 jenis bantal keluaran DAG iaitu H-Classic, H-Class Pro, Cong Codei, Begae Seomyu dan bantal Mboss.

 

Tips membasuh bantal DAG:

  • Hanya 1 biji bantal sahaja boleh dimasukkan ke dalam mesin basuh. Jika lebih daripada satu, kualiti bantal tersebut akan terjejas.
  • Menggunakan suhu warm
  • Selepas bantal selesai di cuci, anda wajib segerakan proses mengeringkan bantal menggunakan dryer machine. Hal ini bertujuan untuk mengelakkan fibre bantal tersebut tidak terkumpul dan melekat.
  • Bagi proses mengeringkan bantal pula, anda perlu menggunakan suhu medium sahaja agar tekstur atau kualiti bantal tidak terjejas.
  • Selesai segala proses membasuh dan mengering dilakukan, anda boleh lihat tekstur dan kualiti bantal tidak berubah malah sama seperti asal (sebelum proses membasuh dilakukan)
  • Setelah semua proses berjaya diikuti, anda boleh terus menggunakan bantal DAG kesayangan anda! Semoga tidur anda sentiasa nyenyak dan bangun segar di pagi hari!

 

 

Semoga perkongsian rakaman video ringkas ini dapat memberi tips berguna kepada anda mengenai penjagaan bantal DAG yang betul. Hal ini kerana, anda tidak boleh pandang enteng mengenai penjagaan kesihatan diri anda dan keluarga.

Mungkin ianya hanya isu kecil sahaja bagi anda. Namun, tahukah anda kuman dan penyakit boleh merebak pada bila-bila masa sahaja tanpa memberi sebarang amaran awal kepada anda?

Mungkin bantal punca anda menghidapi sesuatu penyakit tanpa anda sedari. Justeru, sentiasa waspada!

Oleh hal demikian, tidak salahlah matlamat DAG yang sentiasa menjadikan kehendak anda keutamaan kepada semua produk yang dihasilkan.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Hashtag : #bantalhotel #bantaldag #dasabdulglobal #usahawandag #bestpillow #kisahssahwanDAG #dag ##kerjayanDAG #tipsUsahawanDAG #Insomnia #tipspenjagaanBANTAL #kesihatanTIDUR #bantal #pillow

Share this post with your friends

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sambut Maulid Nabi Itu Haram?

Sambutan memperingati Maulid Nabi Muhammad SAW sudah menjadi kebiasaan sejak sekian lamanya. Bukanlah suatu perkara yang asing di dalam masyarakat kita menunggu detik 12 Rabiulawal

Sila masukan Alamat Emel anda serta nama anda untuk kami info Blog kami terkini di emel anda.

Produk

Reseller

Hubungi

2019 © Das Abdul Global Sdn. Bhd. All Rights Reserved