fbpx
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

BERAPA KERAP KITA KENA BASUH BANTAL & SARUNG BANTAL

Ramai juga yang tidak ambil serius terhadap kebersihan bantal dan betapa pentingnya untuk kita basuh bantal kita. Kalau ‘skincare routine’ kita hebat cemana pun dan selalu konsisten, tetapi kita still bangun dengan muka berjerawat ataupun mempunyai masalah kulit muka itu bermakna anda perlu check bantal anda.

Ini kerana, bantal mempunyai direct contact dengan muka kita apabila kita tidur.

KENAPA KITA PERLU BASUH?

  • Sarung bantak memerangkap peluh dan kotoran daripada gunaan harian
  • Bermakna ia boleh mengumpul bakteria dan menyebabkan alergik
  • Dalam sesetengah kes, ia juga boleh merosakkan kulit dan rambut
  • Pakar menasihatkan untuk basuh sekurang-kurang nya sekali seminggu

 

( Cr: acne.org )

Jika kita tengok gambar yang dikepilkan ni, mesti anda semua rasa seram kan. Ya, ini disebabkan apabila kita tidak kerap menukar dan membasuh bantal dan sarung bantal kita, kotoran yang diperangkap boleh travel ke kulit muka kita balik. Ia juga penting kerana ia memberi impak besar terhadap rambut anda. Fabrik diperbuat daripada cotton boleh menyebabkan rambut kita mempunyai split ends dan kerosakkan yang teruk, akan tetapi sarung diperbuat daripada kain lebih lembut dan licin seperti sutera memberi manfaat lebih baik untuk kedua rambut dan kulit kita.

Selain itu bantal juga merupakan ‘rumah’ kepada hama dan pepijat yang boleh mengundangkan masalah kepada kulit kita dan membuat kita menjadi gatal-gatal.

Jika anda pengguna bantal DAG, tidak bermakna anda selamat jika tidak jaga langsung bantal anda. Disebabkan ini, kami sentiasa menasihatkan agar sering menjaga bantal anda supaya daya ketahanan bantal anda bertahan lebih lama. Jika terbiar terlalu lama, ia boleh menyebabkan bantal anda menjadi lembap dan kotor.

Saya harap dengan info yang saya curahkan dapat lah ubah persepsi anda semua tentang kepentingan kebersihan sarung bantal dan bantal.

 

 

 

Hashtag : #bantalhotel #bantaldag #dasabdulglobal #usahawandag #bestpillow #kisahssahwanDAG #dag ##kerjayanDAG #tipsUsahawanDAG #Insomnia #tipspenjagaanBANTAL #kesihatanTIDUR #bantal #pillow

Tahukah anda kesihatan diri amat penting dalam kehidupan kita? Walaupun kesihatan berkaitan tidur sering dipandang enteng namun, kesihatan tidurlah kunci kepada kesihatan lain. Amalkan konsep ‘Mencegah Lebih Baik dari Merawat’ untuk kesihatan berkualiti

Bantal DAG mampu memberi keselesaan tidur nyenyak buat anda. Berminat dengan bantal kami? Klik sini Untuk sebarang maklumat menjadi keluarga usahawan kami klik di bawah

Share this post with your friends

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Bersih Ke Bantal Saya?

Anda rasa bantal anda tidur dekat rumah tu bersih tak? Ok kalau bersih, berapa kali anda basuh dalam masa seminggu, sebulan, atau setahun? Sebelum tu,

Sila masukan Alamat Emel anda serta nama anda untuk kami info Blog kami terkini di emel anda.

Mengenai kami

Produk

Reseller

Hubungi

Chat

DAG menjadi Jenama  No.1 Asia dalam produk kelengkapan tidur berkualiti hotel taraf antarabangsa.

  • E -book
  • Tools Marketing
  • Promotion
  • Product
  • Careline

About

2019 © Das Abdul Global Sdn. Bhd. All Rights Reserved