Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Baru Jadi Reseller Dag 15 Hari Sudah Menjual 300 Biji Bantal?

Baru Jadi Reseller Dag 15 Hari Sudah Menjual 300 Biji Bantal?


Terkesima apabia melihat hasil jualan En. Mohd dan Isterinya  Masruni Jani. Baru sahaja  mendaftarkan diri sebagai reseller pada tanggal 27 Oktober 2017 yang lepas, beliau  sudah berjaya menjadi Premium Reseller setelah berjaya menjual lebih 300 biji bantal dalam masa hanya 15 hari sahaja. Terdapat pelbagai kisah disebalik setiap kejayaan seseorang termasuklah Tuan Mohd sendiri.
Tuan Mohd ini hanyalah insan biasa yang mempunyai minat yang mendalam tentang perniagaan. Hasil memilih syarikat yang betul membuahkan hasil apabila beliau antara Premesium Reseller terpantas di dalam sejarah DAG sendiri. Berikut adalah rahsia kejayaan yang dipegang oleh beliau.

Kenapa beliau memilih Das Abdul Global?

“Saya nampak ada peluag yang besar untuk saya kongsikan bersama orang lain. Saya suka dengan system DAG yang sentiasa menghargai ejen-ejen dan membantu mereka memperluaskan pasaran mereka dengan membuat pengiklanan untuk ejen DAG. Sebagai Contoh : kalau ada ejen yang buka booth DAG akan war-warkan. Selaiin itu HQ Das Abdul Global tidak bersaing dengan ejen. Semua pelanggan yang berhubung di salurkan kepada reseller-reseller berdekatan kawasan. Saya telah melihat dan mengkaji tentang syarikat, system dan reseller DAG selama 2 minggu sebelum saya ambil keputusan untuk menyertai DAG. Saya nampak inilah syarikat atau perniagaan yang saya cari dan inginkan.”

Apakah “Big Why” ataupun “Push Factor” En. Mohd untuk beliau terus bertindak dan berjaya?

“Biasalah hidup ini mesti ada cabaran dan dugaan. Sebelum ini saya pernah mengalami kerugian dalam perniagaan pada tahun 2013. Oleh sebab itu saya sentiasa mencari perniagaan yang boleh membantu saya melangsaikan hutang-hutang saya. Sebelum ini saya  menjual produk penjagaan kulit dan kesihatan dari sebuah syarikat. Alhamdulillah dengan kesungguhan dan komitmen saya dan isteri, kami telah menikmati beberapa insentif akan tetapi syarikat ini tidak mempunyai sistem yang betul dan mempunyai masalah dalaman yang serius sehingga ramai leader & agent yang keluar.
Disebabkan itu saya mencari sebuah syarikat yang betul-betul mempunyai system dan sentiasa menambah baik serta menambah nilai ejen mereka.

Atas doa saya,  Allah telah temukan saya dengan Das Abdul Global, terima kasih  juga kepada Pn Siti Hasmila @ Siti Hasmila  kerana menjadi leader saya dalam kumpulan Pn Nyza Ali @Nyza Ali…”

Ini bukan rekaan dan inilah “proven success” yang lahir dari DAS ABDUL GLOBAL. Bukan hanya menjual bantal tetapi kami melahirkan usahawan yang boleh beri manfaat kepada masyarakat lain.
Untuk usahawan di luar sana…DENGAR betul-betul pesanan Tuan Mohd ni untuk berjaya dalam bisnes…

“Apa pun perniagaan yang saya buat, saya ada niat iaitu dengan peluang dan ruang yang ada akan saya kongsikan bersama rakan-rakan, adik beradik dan sahabat di luar sana. Tidak kira sama ada mereka hendak menggunakan atau menjual. Saya meyakinkan mereka dan berikan jaminan yang perniagaan hendak saya kongsikan tidak berisiko. “DAG the real Business”  Saya akan bantu mereka dari “zero to hero”. Saya akan buat yang terbaik dalam DAG dan niat saya saya nak bantu lebih ramai rakan-rakan saya untuk mendapatkan kehidupan yang bebas hutang dengan melalui perniagaan DAG”

Baru Jadi Reseller Dag 15 Hari Sudah Menjual 300 Biji Bantal?

Promosi Terkini !!

Apa Pendapat Anda? Sila tinggalkan komen di bawah ini

Facebook Comments

Hashtag : #TidurNyenyak #deepsleep #pakartidur #tidur #dasabdulglobal #bantalhotel #bantaldag #usahawandag #dag #dagpillow #dropshipdag #zeromodal #teamdag #hotel7bintang #mudahnyaberniagabersamaDAG #DAGbringComfortHome #bantalhotel #bantaldag #dasabdulglobal #usahawandag #bestpillow #kisahssahwanDAG #dag ##kerjayanDAG #tipsUsahawanDAG #Insomnia #tipspenjagaanBANTAL #kesihatanTIDUR #bantal #pillow

Share this post with your friends

Keluarga Malaysia Bawa Semangat Bersatu

Menjelang sambutan hari kemerdekaan atau hari kebangsaan Malaysia, antara perkara utama yang menjadi perhatian seluruh rakyat Malaysia pastinya tertumpu kepada reka bentuk logo dan juga

Jimat RM30 Sehingga 31 Ogos Ini

Berbaki 10 hari lagi sebelum peluang untuk anda mendapatkan tuala dengan harga diskaun berakhir. Penjimatan sehingga RM30 bagi setiap dua helai tuala dengan keupayaan serapan

Penat Jalan, Singgah Lepak Di Booth DAG

Pameran Pertanian, Hortikultur dan Agropelancongan Malaysia (MAHA) 2022 mula membuka tirai bermula 4 Ogos lalu menerima sambutan yang amat menggalakkan. Pameran dwitahunan yang kali terakhir