fbpx
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Bantal Polyester vs Bantal Microfiber

Bila tengok cuaca harini macam nice je nak buka CBS, dah lah time cuti sekolah. Mesti akan dapat tarik banyak pelanggan punya. Jadi macam biasa lah kita pun ready-ready produk kita, marketing tools dan juga mental kita untuk berniaga kemudian bila dah lengkap terus gerak ke ‘port’ biasa CBS. Walaupun ‘kedai’ dah buka 30 minit, satu batang hidung pun tak muncul-muncul. Takpe, kita sabar dan tawakal banyak-banyak. Adalah tu kang rezeki sampai nanti. Tengah duk sibuk menari-nari dengan bantal H-Pro tepi jalan, tetiba datang sebuah kenderaan. Pemilik kenderaan tu pun keluar dan tanya,

“Bang/Kak, saya nak beli bantal lah. Dari tadi tengok billboard Das Abdul ni buatkan saya teragak nak beli.”

Apalagi, kita pun happy lah sebab dengan bantuan marketing yang dah disediakan oleh HQ DAG buatkan ramai kenal dengan brand ni.

“Tapi saya nak tahu lah, apa beza bantal isian POLYESTER dengan MICROFIBER?”

Alamak, dah sudah. Kita pula just tahu perbezaan bantal-bantal kita tapi tak tahu details tentang material. Cemana nak jawab ni, kalau main hentam kang tak pasal-pasal.

Takpe, meh sini admin kongsi sedikit perbezaan POLYESTER vs MICROFIBER:

Perbezaan antara polyester dan microfiber ialah polyester adalah polimer mana-mana monomer yang dihubungkan bersama oleh ikatan ester manakala microfiber adalah serat sintetik yang sangat halus; kain yang diperbuat daripada fiber itu.

Tak faham lagi?

 

POLYESTER

Senang cerita, bantal sintetik adalah nama lain untuk bantal polyester dan ianya paling popular kerana harganya yang tidak mahal dan berpatutan. Bantal-bantal material ini dipenuhi dengan pengisian poliester dan bagus dan bouncy pada mulanya tetapi makin lama ia akan hilang keanjalan bantal tersebut menjadikan bantal itu lebih lembut dan tidak melantun.

MICROFIBER

Bantal mikrofiber sebenarnya diperbuat daripada fiber yang sama iaitu sejenis polyester namun, menggunakan teknik perkilangan yang berbeza dan baru. Microfiber pastinya salah satu daripada fabrik yang menakjubkan pada hari moden kerana mereka biasanya mudah dijaga, bernafas seperti kapas dan kering lebih cepat. Bantal mikrofiber diisi dengan meniup serat denier yang halus untuk memberi kesan dipenuhi seperti ‘down’. Jelasnya, bantal microfiber akan menjadi lebih mahal daripada bantal polyester standard.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Hashtag : #bantalhotel #bantaldag #dasabdulglobal #usahawandag #bestpillow #kisahssahwanDAG #dag ##kerjayanDAG #tipsUsahawanDAG #Insomnia #tipspenjagaanBANTAL #kesihatanTIDUR #bantal #pillow

Share this post with your friends

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sila masukan Alamat Emel anda serta nama anda untuk kami info Blog kami terkini di emel anda.

Mengenai kami

Produk

Reseller

Hubungi

Chat

DAG menjadi Jenama  No.1 Asia dalam produk kelengkapan tidur berkualiti hotel taraf antarabangsa.

  • E -book
  • Tools Marketing
  • Promotion
  • Product
  • Careline

About

2019 © Das Abdul Global Sdn. Bhd. All Rights Reserved